Társoldalunk:

A belgák legjobbja is Király Gábort dicsérte

2016.06.26. 23:51

Eden Hazard és Thibaut Courtois is úgy vélte, azért nem dőlt el korábban a Belgium–Magyarország Európa-bajnoki nyolcaddöntő, mert Király Gábor fantasztikusan védett.

„Egyelőre semmit sem értünk el, még csak a negyeddöntőnél járunk. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, szeretnék gratulálni a magyaroknak, mert mindent beleadtak. Megérdemeltük a győzelmet, akár még több gólt szerezhettünk volna, ha a kapusunk nem véd ilyen remekül. Csapatként voltunk igazán jók, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de az ellenfélnek nem adtunk sok esélyt” – nyilatkozta az UEFA hivatalos honlapján Eden Hazard, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Lille-ben játszhatunk. A várost jól ismerem, az új stadiont viszont nem, sohasem játszottam még benne. Motivált leszek, és pénteken egy nagy ünnepre készülünk Wales ellen, remélem, sok szurkoló velünk tart” – tette hozzá a Chelsea játékosa, aki 2005 és 2012 között a francia város klubját erősítette. 

Eden Hazard gratuláltForrás: AFP/Pascal Pavani

Thibaut Courtois elégedetten nyilatkozott a győzelemről, noha úgy érezte, a helyzetkihasználásban javulni kellene. 

„Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de a magyar kapusnak óriási bravúrjai voltak. De ilyen a futball, ha nem szerzel gólt, akkor előfordulhat, hogy az orrodra koppintanak. Nagy meccset játszottunk, ehhez kellett az is, hogy az eddigi ellenfeleinkkel ellentétben a magyarok nyitottabban védekeztek, így volt terünk, hogy átfussunk rajtuk” – mondta Courtois a Voetbalkrant.com portálnak.