Király Gábor: Köszönjük a türelmet!

Király Gábor foci Eb
Király Gábor, a magyar válogatott kapuslegendája
Vágólapra másolva!
A belgák elleni kiesés után Király Gábor egy 18 éve adott interjúja megidézésével keretbe foglalta a válogatott szereplését, Gera naiv játékról beszélt, Lovrencsics már a vb-selejtezőket emlegette.
Vágólapra másolva!

A magyar csapat kihozta magából a maximumot – mondta a Belgium ellen 4-0-ra elvesztett nyolcaddöntő után Király Gábor, a magyar fociválogatott kapusa az M4 riporterének.

"Ezen a mérkőzésen már nem voltunk olyan frissek, mint eddig, a lábunkban voltak a csoportmeccsek. Kár, hogy a végén nem voltunk okosabbak, jobban tarthattuk volna a labdát. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem a foci nagyszínpadán, érezhettem a szurkolók szeretetét" – mondta Király, láthatóan elérzékenyülve.

Királynak számos bravúrja volt a meccsen, a gólokról nem tehetett Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Dennis Grombkowski

"Hogy az első válogatottmérkőzésemen adott interjúmat folytassam: köszönjük a türelmet" – fejezte be Király. Az interjút, amelyre gondolt, 18 éve adta, egy osztrákok elleni győzelem után.

Ez az:


"Sajnos nem találtuk a ritmust, a belgák gyors kontrákat vezettek, mi pedig a végén el is fáradtunk egy kicsit" – értékelte a mérkőzést szintén az M4-nek Lovrencsics Gergő.

A szélső azt is mondta, "le a kalappal minden szurkoló előtt, aki támogatott minket az Eb-n". Hozzátette, most van egy csapatunk, fel kell készülni a világbajnoki selejtezőkre.

a belgák gyors kontráit nem tudtuk megakadályozni. Az első félidőben sokkal jobban játszottak, jó pár helyzetük volt, szerencsénk volt, hogy 1-0-val megúsztuk" – mondta Gera Zoltán.

Gerának ezúttal csak egy félidő jutott, de 37 éves létére az összes Eb-meccsén kiválóan helytállt Fotó: Polyák Attila - Origo

A Ferencváros középpályása úgy érezte, a második félidő jobban kezdődött, de aztán "kinyíltunk, ezért a nagyarányú vereség". Azt mondta, a játékosok csalódottak, összességében mégis büszkék arra, mit elértek. A belgáknak "elképesztő játékosaik vannak", ez jól látszott a meccsen, ezért nincs ok a szégyenkezésre, várakozáson teljesített a csapat – jelentette ki.

A 37 éves Gera a jövőjére vonatkozó kérdésre azt mondta, még beszélnie kell erről a kapitánnyal, "bármi megtörténhet".