Hodgson: Még sohasem menekültem el

Roy Hodgson, foci
England's coach Roy Hodgson reacts during the Euro 2016 round of 16 football match between England and Iceland at the Allianz Riviera stadium in Nice on June 27, 2016. BERTRAND LANGLOIS / AFP
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy hétfő este lemondott, kedden még megjelent az újságírók előtt Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya. A szakember elmondta, semmi előjelét nem érezte annak, hogy csapata kikap Izlandtól.
Vágólapra másolva!

„Tényleg nem tudom, mit csinálok itt. Azt hittem, a hétfői lemondó nyilatkozatom elég lesz. Már nem vagyok szövetségi kapitány, az én időm lejárt, de azt mondták, fontos, hogy megjelenjek” – mondta Roy Hodgson, az angolok távozó edzője a keddi, Chantilly városában megrendezett sajtótájékoztatón.

A szakember az Izland elleni 2-1-es, szégyenteljes vereség után kiadott egy nyilatkozatot, amelyben jelezte, nem folytatja a munkát.

Roy Hodgson nagyon csalódott... Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Hodgson azt mondta, azért vállalta a sajtótájékoztatót, mert nem akarta azt a benyomást kelteni, hogy megijedt. „Nem voltam kénytelen idejönni.

Valakinek ki kell állnia a nyílvesszők elé. Az érzelmeim egyértelműek, nagyon csalódott vagyok. Az első három mérkőzés során semmi jel nem utalta arra, hogy ilyen rosszak leszünk, nem éreztem a vereség előszelét.”

A szakember elmondta, élvezte a válogatottnál töltött időt, és biztos abban, hogy utódja erős csapattal dolgozhat a jövőben.

...de kiállt az újságírók elé Forrás: AFP/Paul Ellis

Hogy mi lesz Hodgson sorsa? A kínai Szuperliga mögött álló sportügynökség, az iRENA vezetője, Eric Gao szerint

ő lehet az egyik legkeresettebb edző a távol-keleti országban.

"Sok klub szeretne világszínvonalú menedzsert, úgy gondolom, Hodgsonnak itt nálunk nagyon sok esélye lenne” – mondta.