Három magyart fényez a legnagyobb futballmagazin

Kleinheisler László
Austria's midfielder David Alaba (L) vies with Hungary's midfielder Laszlo Kleinheisler during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Austria at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 14, 2016. / AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Az Aranylabdát is kitaláló, neves France Football magazin elhalmozza dicséretekkel a magyar válogatottat, és a nyolcaddöntőben kiesett csapatok hat legjobb lehetséges igazolása közé három magyar játékost is beválasztott. 
Vágólapra másolva!

„A magyar csapat volt a torna egyik szenzációja” – kezdi a cikkét szívet melengető felütéssel a France Football, majd hozzáteszi, bár a magyar csapat simán, 4-0-lal esett ki Belgium ellen a nyolcaddöntőben, felbukkant magyar mezben néhány játékos, akire érdemes figyelni.

Kádár: Premier League, figyelem!

Az első megemlített játékos Kádár Tamás,

(a lap szerint 9 szerelést mutatott be Belgium ellen, ezzel a mezőnyben a legjobb volt). A Legia balhátvédjéről leírják, hogy két sárgát is kapott, de mindössze nyolc szabálytalansággal hozta le az Európa-bajnokságot. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az első sárgája akkora kamu volt, hogy az orosz bírónak van még egy oka a szégyenkezésre.

Kádár Tamás (b) és a belga Romelu Lukaku Forrás: MTI/Illyés Tibor

A lap hozzáteszi, hogy Kádár 2008 és 2012 között a Newcastle United játékosa volt, és újra Angliában köthet ki, mert számos Premier League-csapat érdeklődik iránta.

A Fradi passzgépe

A második megemlített magyar játékos a 21 éves Nagy Ádám, aki a France Football szerint „az új magyar futballgeneráció szimbólumává vált”. A Fradi játékosáért máris bejelentkezett az Olympique Marseille és a Benfica (hát még a Chelsea), ami nem véletlen, hiszen az FF is kiemeli, „csodálatos passzmutatóval [90,6%] zárta az Eb-t”, amit részben annak köszönhet, hogy futsalos múltja miatt kis területen is jól bánik a labdával.

Nagy Ádám az Eb egyik felfedezettje lett Forrás: AFP/Georges Gobet

A cikk kiemeli, hogy teljesen kétlábas, és már most kiváló futballista, pedig 21 éves, így rengeteg lehetősége van még fejlődni.

A magyar bombázó, Kleinheisler

Természetesen nem maradhatott ki „a magyar bombázó”, Kleinheisler László sem, akivel kapcsolatban megemlítik, hogy Ausztria ellen óriásit játszott, a mezőny legjobbja volt gólpasszával, és agilis játékával. Bár Kleinheisler fél éve a Werder Bremen játékosa, csak hat meccsen kezdett, a cikk szerint ennek az az oka, hogy a csapat játékstílusa, illetve a kiesés elleni küzdelem nem engedte meg, hogy kockáztassanak a fiatal magyarral.

A magyar bombázó Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Az FF szerint Kleinheisler ennek ellenére egy dinamó, ami vélhetően az európai porondon érdekelt csapatok érdeklődését is felkelti.

Nemcsak magyarokról van szó a cikkben, hiszen a nyolcaddöntőben kiesett csapatok legjobbjait vette számon a cikk. Bekerült még az Inter szélsője, a horvát Ivan Perisic, a szintén horvát szélső, Marko Pjaca, illetve az északírek hőssé váló kapusa, Michael McGovern.