Kádár Tamás szeretne szintet ugrani

Kádár Tamás; Lukaku, Romelu akció fejel FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY
Toulouse, 2016. június 27. Kádár Tamás (b) és a belga Romelu Lukaku a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságon nyújtott jó teljesítménye miatt aggódhat a Lech Poznan amiatt, hogy elveszíti egyik legjobb védőjét, Kádár Tamást. A Gloswielkopolski.pl portál interjút készített a magyar játékossal, aki azt mondta, szeretne magasabb szinte játszani, de nem tudja, hogy a váltás most vagy később következik-e be.
Vágólapra másolva!

„Az Európa-bajnokság előtt senki sem számított arra, hogy meg tudjuk nyerni a csoportot. De mindig tudtuk, hogy mentálisan erősek vagyunk és csapatként is egységesek tudunk lenni” – nyilatkozta Kádár a Gloswielkopolski.pl portálnak.

A játékos ugyan bokasérülést szenvedett az első csoportmérkőzés előtt, azonban szerencsére nem volt komoly az ügy, így pályára léphetett. „Az elmúlt hat hónapban, Poznanban is játszottam balhátvédet, így nem volt új a számomra. A válogatottért mindent megtennék” – mondta.

Kádár és Lukaku fejpárbaja Forrás: MTI/Illyés Tibor

Beszélt Király Gáborról és Gera Zoltánról, akik tapasztalatukkal és rutinjukkal nagy hatással voltak nem csak a fiatal játékosokra, de az egész csapatra is. Azt azonban nem tudta megválaszolni, vajon mi lesz az ő sorsa az Európa-bajnokság után.

„Ez egy jó kérdés. Mindenki a legmagasabb szinten szeretne játszani, és bár a lengyel liga nem rossz, szeretnék egy még magasabb szintre ugrani. De azt nem tudom, hogy ez most következik be vagy később. Szeretem ezt a klubot, szeretem a poznani szurkolókat, de a fejemben ott motoszkál a gondolat, hogy jó lenne egy nívósabb ligába igazolni. Miért ne most?” – tette hozzá.