"Az olaszoknak végük!" Így győzhetnek végre a németek

Gianluigi Buffon, Manuel Neuer
Azért Buffon is tud még vetődni, nem csak Neuer
Vágólapra másolva!
Mert visszatért Gomez, mert Khedira ismeri az olasz védelmet, és egyébként is, az olaszok arrogánsak - írja a Bild.
Vágólapra másolva!

A Bild úgy tesz, mintha tudná a receptet, amivel a német válogatott története során először legyőzheti tétmeccsen az olaszokat, írja a Gazzetta dello Sport. A két válogatott eddig összesen nyolc alakolommal találkozott egymással világ- vagy Európa-bajnokságon, és négy döntetlen mellett négy olasz győzelem született.

A két csapat játszotta az 1970-es vb-n az "évszázad mérkőzését", amikor az elődöntőben 1-1-es rendes játékidő után 4-3-ra nyertek, de a legfájóbb talán a két legutóbbi találkozásuk: 2006-ban a Dortmundban - ugyancsak vb-elődöntőben - nyertek az olaszok 2-0-ra, összetörve a németek világbajnoki álmait, majd a 2012-es Eb-elődöntőben Mario Balotelli küldte haza a legnagyobb esélyesnek tartott Löw-csapatot.

A 2012-es Eb-elödöntőben meglepetés volt az olaszok 2-1-es győzelme Forrás: AFP/FABRICE COFFRINI/Fabrice Coffrini

Nem csoda, hogy a legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild már két nappal az újabb olasz-német előtt megkezdte a hangolást. Ezúttal hét pontban szedték össze, hogy miért fog végre Bordeaux-ban megtörni az 1962-es chilei vb óta tartó átok. "Kedves, olaszok, nektek most végetek van" - írja a hangzatos felütés, majd következik a megfejtés. Íme!

1. Boateng király
A Bayern München sztárja sérüléssel kezdte a tornát, de most már újra régi fényében tündököl, és nem csupán a védekezésben tanár, de a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben a gólgyártásból is kivette a részét.

2. Mert egyszer már legyőzték Contét
Legalábbis a Bayern München játékosai egyszer már borsot törtek az olasz kapitány orra alá. A 2012-13-as Bajnokok Ligája-idény negyedöntőjében a Bayern kétszer is 2-0-ra verte az akkor még Conte irányította Juventust. Abból a bajor csapatból most heten vannak ott a német keretben az Eb-n.

3. Mert Khedira ismeri a védelmet
Ez így is van, hiszen a német csapat középpályása a Juventus játékosa, és alap esetben a torinói kub adja az olasz válgatott védő négyesét (Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli). Viszont legfeljebb edzésen játszhatott ellenük, az pedig mégsem ugyanaz.

Khedira és Barzagli csíkos mezben jól megértik egymást Forrás: AFP/Marco Bertorello

4. Mert Löw most nem fog hibázni
A német kapitány eddig mindig jó döntést hozott az Eb-n, ha arról volt szó, hogy ki játsszon elől, és miután esküszik rá, hogy tanult a négy évvel ezelőtti hibájából, biztos, hogy ezúttal is nyerőt fog húzni.

5. Mert Neuer > Buffon
És ezt maga az olasz legenda mondta. A Juventus 38 éves kapusa szerint 30 éves német kollégája "kétségtelenül erősebb", mint ő, "fiatal és lenyűgöző". Buffon ritkán téved, de azért, mi a játszótéren még mindig inkább őt választanánk a kapunkba.

Azért Buffon is tud még vetődni, nem csak Neuer Forrás: AFP/-

6. Mert az olaszok arrogánsak
Eddig csak a kétségtelenül rájuk nézve hízelgő egymás elleni mérleggel jöhettek elő, de a nyolcaddöntő óta már azzal is verhetik a mellüket, hogy simán elintézték a kétszeres címvédő spanyolokat.

7. Mert Gomez visszatért
Újra itt van a németek Szuper Máriója. A válogatottból a 2012-es Eb után négy évre száműzött csatár a török Besiktasban magára talált, bajnok lett a Sasokkal, és összesen 28 gólt rúgott a szezonban. Löw ezek után újra lehetőséget adott neki, ő pedig rehabilitációját követően már rúgott is négy gólt a válogatott mezében - ezek közül kettőt már az Eb-n.

A hangzatos felütéshez méltó a lezárás is: "Ezúttal sírni fognak az olaszok, optimista vagyok. Ezúttal mi fogjuk kiütni őket" - mondta Thomas Müller.