Társoldalunk:

"Az olaszoknak végük!" Így győzhetnek végre a németek

2016.06.30. 11:01

Mert visszatért Gomez, mert Khedira ismeri az olasz védelmet, és egyébként is, az olaszok arrogánsak - írja a Bild.

A Bild úgy tesz, mintha tudná a receptet, amivel a német válogatott története során először legyőzheti tétmeccsen az olaszokat, írja a Gazzetta dello Sport. A két válogatott eddig összesen nyolc alakolommal találkozott egymással világ- vagy Európa-bajnokságon, és négy döntetlen mellett négy olasz győzelem született.

A két csapat játszotta az 1970-es vb-n az "évszázad mérkőzését", amikor az elődöntőben 1-1-es rendes játékidő után 4-3-ra nyertek, de a legfájóbb talán a két legutóbbi találkozásuk: 2006-ban a Dortmundban - ugyancsak vb-elődöntőben - nyertek az olaszok 2-0-ra, összetörve a németek világbajnoki álmait, majd a 2012-es Eb-elődöntőben Mario Balotelli küldte haza a legnagyobb esélyesnek tartott Löw-csapatot.

A 2012-es Eb-elödöntőben meglepetés volt az olaszok 2-1-es győzelmeForrás: AFP/FABRICE COFFRINI/Fabrice Coffrini

Nem csoda, hogy a legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild már két nappal az újabb olasz-német előtt megkezdte a hangolást. Ezúttal hét pontban szedték össze, hogy miért fog végre Bordeaux-ban megtörni az 1962-es chilei vb óta tartó átok. "Kedves, olaszok, nektek most végetek van" - írja a hangzatos felütés, majd következik a megfejtés. Íme!

1. Boateng király
A Bayern München sztárja sérüléssel kezdte a tornát, de most már újra régi fényében tündököl, és nem csupán a védekezésben tanár, de a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben a gólgyártásból is kivette a részét.

2. Mert egyszer már legyőzték Contét
Legalábbis a Bayern München játékosai egyszer már borsot törtek az olasz kapitány orra alá. A 2012-13-as Bajnokok Ligája-idény negyedöntőjében a Bayern kétszer is 2-0-ra verte az akkor még Conte irányította Juventust. Abból a bajor csapatból most heten vannak ott a német keretben az Eb-n.

3. Mert Khedira ismeri a védelmet
Ez így is van, hiszen a német csapat középpályása a Juventus játékosa, és alap esetben a torinói kub adja az olasz válgatott védő négyesét (Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli). Viszont legfeljebb edzésen játszhatott ellenük, az pedig mégsem ugyanaz.

Khedira és Barzagli csíkos mezben jól megértik egymástForrás: AFP/Marco Bertorello

4. Mert Löw most nem fog hibázni
A német kapitány eddig mindig jó döntést hozott az Eb-n, ha arról volt szó, hogy ki játsszon elől, és miután esküszik rá, hogy tanult a négy évvel ezelőtti hibájából, biztos, hogy ezúttal is nyerőt fog húzni.

5. Mert Neuer > Buffon
És ezt maga az olasz legenda mondta. A Juventus 38 éves kapusa szerint 30 éves német kollégája "kétségtelenül erősebb", mint ő, "fiatal és lenyűgöző". Buffon ritkán téved, de azért, mi a játszótéren még mindig inkább őt választanánk a kapunkba.

Azért Buffon is tud még vetődni, nem csak NeuerForrás: AFP/-

6. Mert az olaszok arrogánsak
Eddig csak a kétségtelenül rájuk nézve hízelgő egymás elleni mérleggel jöhettek elő, de a nyolcaddöntő óta már azzal is verhetik a mellüket, hogy simán elintézték a kétszeres címvédő spanyolokat.

7. Mert Gomez visszatért
Újra itt van a németek Szuper Máriója. A válogatottból a 2012-es Eb után négy évre száműzött csatár a török Besiktasban magára talált, bajnok lett a Sasokkal, és összesen 28 gólt rúgott a szezonban. Löw ezek után újra lehetőséget adott neki, ő pedig rehabilitációját követően már rúgott is négy gólt a válogatott mezében - ezek közül kettőt már az Eb-n.

A hangzatos felütéshez méltó a lezárás is: "Ezúttal sírni fognak az olaszok, optimista vagyok. Ezúttal mi fogjuk kiütni őket" - mondta Thomas Müller.