Ronaldónak fájt, hogy sírni látta Messit

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi
Ki beszél itt háborúról?
Vágólapra másolva!
A portugál sztár csak remélni tudja, hogy Lionel Messi meggondolja magát, és visszatér az argentin válogatottba.
Vágólapra másolva!

"Fájt, amikor sírni láttam Messit, és bízom benne, hogy meggondolja magát, és visszatér az argentin válogatottba" - idézi Cristiano Ronaldo egy argentin lapnak adott nyilatkozatát a spanyol Mundo Deportivo. "Messi most hozott egy döntést, és meg kell őt érteniük az embereknek. Ő nem ahhoz van szokva, hogy legyőzik, hogy csalódnia kell, vagy hogy második lesz. De attól, hogy valaki kihagy egy tizenegyest, még nem lesz rossz focista" - mondja a témában jártas portugál.

Ki beszél itt háborúról? Forrás: AFP/Paul Ellis

Lionel Messi azután jelentette be visszavonulását, hogy június 26-án a Copa América döntőjében tizenegyesekkel kikaptak Chilétől, és első rúgóként ő maga is hibázott. Ráadásul egy évvel korábban ugyancsak tizenegyesekkel veszítették el a Copa döntőjét, szintén Chilével szemben, és Messi vállára óriási terhet pakol a tudat, hogy

az argentin válogatott 1993 óta nem tudott nagy tornát nyerni,

habár - főleg azóta, hogy ő is tagja a válogatottnak - minden világversenyre esélyesként utazik.

Ezt követően mondta azt a Barcelona 29 éves, ötszörös aranylabdás klasszisa, hogy 113 mérkőzés és 55 gól után nem játszik többé a válogatottban.

Leo, gyere vissza!

Argentínában persze szinte azonnal országos hisztéria tört ki, már a repülőtéren "Leo, ne menj!" felíratú táblákkal várták, de

egy őt ábrázoló szobor ígéretével

Buenos Aires polgármestere, mi több, maga az ország elnöke, Mauricio Macri is megpróbálta rábírni elhatározása megváltoztatására.

Régóta megy már a haverkodás a pályán kívül is Forrás: NOTIMEX/Fernando Gutierrez

Ha nekik nem sikerült, akkor már tényleg csak Ronaldóban bízhatunk.