Társoldalunk:

Kassai érdemelné meg leginkább az Eb-döntőt

2016.07.06. 14:53

Volt asszisztense, Erős Gábor szerint van esély arra, hogy Kassai Viktor vezesse a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét.

Egyetlen kérdés maradt nyitva a franciaországi Európa-bajnokság játékvezetését illetően: az UEFA még nem döntötte el, hogy ki vezeti a vasárnapi döntőt.

A két elődöntőben tevékenykedő svéd Jonas Eriksson, illetve olasz Nicola Rizzoli nem jöhet szóba, így a hírek szerint az angol Mark Clattenburg, a szerb Milorad Mazic, illetve Kassai Viktor közül kerülhet ki a finálé bírója.

Kassai ViktorForrás: AFP/Vincenzo Pinto

„Nagyon örülök a magyar játékvezetői csapat eddigi remek szereplésének és látok esélyt arra, hogy a döntőben is viszontlássuk őket. Viktornak erős riválisai vannak, hiszen Clattenburg és Mazic is kiváló játékvezető. Szakmailag azonban őt tartom a legjobbnak, mind a rutin és a tapasztalat, mind a profi szemlélet terén, így elfogultság nélkül mondhatom, hogy ő érdemelné meg leginkább a finálét" – nyilatkozta a Kemma.hu portálnak Erős Gábor, Kassai korábbi asszisztense.

Az esztergomi játékvezető hosszú éveken keresztül volt Kassai segítője, a 2008-as olimpián ők vezették az Argentína–Nigéria döntőt, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a Spanyolország–Németország elődöntőt, illetve 2011-ben Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája döntőt.

Buffont sem kímélteForrás: AFP/Pascal Pavani

Erős szerint a magyar válogatott kiesése ugyan megnyitotta az utat Kassai számára, de ha Wales nem jut döntőbe, akkor Clattenburg esélyei is megnőnek.

„Az UEFA játékvezetői testülete ilyenkor azt is figyelembe veszi, hogy a számba vehető játékvezetőknek volt-e korábban valamilyen problémájuk, konfliktusuk az állva maradt csapatokkal. Kőkemény szakmai indokok döntenek ilyenkor" – tette hozzá.