Bale nyerheti meg az Aranylabdát Ronaldo előtt

504075553 HORIZONTAL FOOTBALL FULL LENGH ACTION JOY ATTITUDE
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale react during the Spanish league football match Real Madrid CF vs RCD Espanyol at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 10, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Ledley King korábbi 21-szeres angol válogatott focista szerint a walesi szélső meglepheti realos csapattársát.
Vágólapra másolva!

„Szerintem Bale a fiatalabb és frissebb kiadása Ronaldónak, éppen ezért, ha választanom kellene kettejük közül, akkor előbbit választanám. Ronaldo még mindig gyors és dinamikus, de már messze nem annyira, mint korábban volt” – mondta a 35 éves egykori védő, aki 268 meccset játszott a Tottenhamben, ahol Bale is szerepelt.

Mögöttem az utódom? Forrás: AFP/Gerard Julien

Szerinte, ha Wales Bale vezetésével megnyeri az Eb-t, akkor nem lesz, aki elvegye tőle az Aranylabdát. „Messi ugye leégett az argentinokkal a Copán, a Real Madridban pedig az utolsó hónapokban Bale jobban játszott Ronaldónál, fontosabb láncszeme volt a csapatnak, és az Eb-n is jobban teljesít eddig.”

King játszott együtt Bale-lel, azt mondja, két teljesen különböző egyéniségről van szó. „Sokkal kisebb az egója, neki csak a csapat számít. Ronaldo sokkal feltűnőbb nála, de Gareth szerintem sokat tanult tőle fizikai és mentális felkészülésben is, mióta együtt játszanak.”

Cristiano Ronaldo és Gareth Bale ma este a Portugália–Wales elődöntőben csap össze az Eb-n.