Ronaldo maradt az alfahím a Real Madridnál is

Portugália v Wales Ronaldo Bale
LYON, FRANCE - JULY 6: Gareth Bale (R) of Wales speaks with Cristiano Ronaldo of Portugal after the UEFA Euro 2016 semi final match between Portugal and Wales at Stade de Lyon in Lyon, France on July 6, 2016. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az egyik legismertebb spanyol újságíró szerint nemcsak a döntőbe jutás volt a tét a Wales–Portugália meccsen, hanem a Real Madrid öltözőjének képzeletbeli trónja is, de Ronaldo ismét bizonyított. Gareth Bale csalódott, de büszke, Wales menne tovább az úton, Portugália most már megnyerné az Eb-t is. Reakciók. 
Vágólapra másolva!

A győztes válogatottban góllal és gólpasszal zárt Cristiano Ronaldo, nem csoda, hogy meg volt elégedve a mérkőzéssel.

Életben tartott álmok

"A torna kezdete óta erről álmodtunk. Tudtuk, hogy kemény út vezet majd a döntőig, de itt vagyunk, mert végig hittünk magunkban. Ahogy mondani szoktam: jobb egy kicsit gyengébben kezdeni, és onnan feljavulni, mint fordítva. Még nem nyertünk semmit, de itt állunk az álmaink kapujában.

Ronaldo az Instagramra posztolt képet a győzelem után Forrás: instagram.com/cristiano

Mindig is arról álmodtam, hogy megnyerjek egy nagy tornát Portugáliával. Hiszem, hogy képesek vagyunk rá: kemény munkával, önfeláldozással és a megfelelő alázattal sikerülhet – mint ahogy az egész karrierem ezekre az értékekre épült" – fogadkozott Ronaldo.

Nincs mit megbánni

"Nehéz most hideg fejjel elemezni a történteket, természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Ennek ellenére büszkének kell lennünk arra, amit eddig elértünk. Mindent beleadtunk, és emellett próbáltuk élvezni is a tornát.

Szeretnénk megköszönni minden szurkolónknak a támogatást, elképesztő érzés volt ilyen háttérrel pályára lépni. Sajnos Portugália szerezte meg a vezetést, és aztán pár perccel később azonnal kaptunk rá egy második gólt, ráadásul elég szerencsétlen módon. Az utolsó pillanatig küzdöttünk az egyenlítésért, de az már nem sikerült, ennek ellenére nincs miért szégyenkeznünk, mindent beleadtunk a pályán" – értékelte a vesztes meccset Bale.

A spanyol labdarúgás egyik leginkább bennfentes újságírója, Guillem Balague (többek között Ronaldo és Pep Guardiola életrajzi kötetének is a szerzője) azt írta meccs közben, hogy ez az összecsapás még akár a Real Madrid öltözői hierarchiájára is hatással lehetett volna, ám végül újra csak Ronaldo zsenialitását bizonyította.

Ronaldo a tegnapi gól+gólpassz kombójával magasan az Európa-bajnokságok legeredményesebb játékosa az elmúlt 12 évben

Összesen 13 góllal/gólpasszal áll, a második helyet Bastian Schweinsteiger és Cesc Fábregas foglalja el a kanadai táblázaton 8 ponttal.

Az első gól döntött

Bale-hez hasonlóan látja a helyzetet Chris Coleman szövetségi kapitány is.

"Az első gól döntő fontosságú volt. Szoros volt az első félidő, de valahogy nem találtuk a ritmusunk, az ellenfelünk jól kontrollálta a területeket. Aztán a második félidőben öt percre kihagyott a figyelmünk, és ezt egy olyan jó csapat, mint a portugál, azonnal megbünteti. Ennek ellenére fontos hangsúlyozni: a tornánk ugyan véget ért, de hiszem, hogy ez csak egy hosszú utazás kezdete. Minden percét imádtuk" – mondta Coleman.

Fernando Santos felszabadultan nyilatkozott az elődöntő után Forrás: AFP/Handout

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya még a görögöknek is köszönetet mondott. „Két évvel az után, hogy átvettem a válogatottat, elértük a célunkat. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben, erősebbek és egységesebbek lettünk. Köszönöm a drukkereinknek, de még a görög szurkolóknak is, akik az egyenes kiesés során szorítottak értünk" – értékelt a portugál kapitány.

Joe Ledley, a walesiek középpályása arról twittelt, hogy mennyire szereti a nemzetet, amellyel történelmet írt, és reméli, nem utoljára értek el ilyen sikert.

A Walesonline.co.uk azzal köszöntötte olvasóit, hogy remélik, az éjszaka mindenki maga mögött hagyta az elődöntő búját, és csak a torna csodálatos pillanataira emlékszik. A lap egyébként egész napos percről percre tudósítással követi a csapat útját, míg haza nem tér.

A portugál A Bola (A Labda) arról írt, hogy Cristiano Ronaldo igazi vezérként áll a csapat élén, amely teljesen megérdemelten jutott be az Eb-döntőbe, és méltatta a csapat mellett álló szurkolókat is.

A szurkolók hajnalig várták a csapatot Forrás: AFP

Szerda éjjel több szát portugál drukker várta a főhadiszállására visszatérő csapatot, és elképesztő ünneplésben részesítették a játékosokat.