Társoldalunk:

Legjobb barátja árulta el Klinsmannt

2016.07.09. 10:51

Oliver Bierhoff kikotyogta, hogy Amerikában dolgozó barátja már tárgyal az angol szövetséggel a kapitányi állásról.

Oliver Bierhoff, a német válogatott csapatmenedzsere angol lapoknak elárulta, hogy jó barátja, Jügen Klinsmann már tárgyal az Angol Futballszövetséggel (FA) az Európa-bajnokság után megüresedett szövetségi kapitányi állásról. ű

A Guardian véleménye szerint az Egyesült Államok válogatottjával a júniusi Copa Américán negyedik helyen végző szakember mindenben megfelelne az angolok elvárásainak. Játékosként vb-t és Eb-t nyert, játszott a Premier League-ben (a Tottenham csapatában), kiválóan beszél angolul, és edzőként is komoly tapasztalatai vannak – a német válogatott például az ő irányításával lett bronzérmes a 2006-os vb-n.

Jürgen Klinsmann (középen) és Oliver Bierhoff (jobbra)Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

 

Emellett nem kis részben neki köszönhető a német válogatott megújulása a 2000-es évek közepén. Miután 2004-ben átvette a csapatot, több idősebb játékostól is megszabadult, és elkezdte beépíteni a fiatalokat. A német válogatott a 2006-os hazai vb óta minden nagy tornán – azaz összesen hatszor – jutott be legalább az elődöntőbe, a 2014-es világbajnokságot pedig meg is nyerte.

Nem szereti az állóvizet

 

„Tudtommal már tárgyal az angol szövetséggel – mondta Bierhoff. – Passzolna abba a munkakörbe. Nem mindig könnyű vele, mert biztos, hogy változtatni akar a dolgokon. Megvan benne a bátorság, hogy meghozzon nehéz döntéseket. És lehet, hogy most pont erre van szükség."

Az 51 éves Klinsmann 2011-ben vette át az amerikai válogatott irányítását, amelyikkel ugyan kijutott a 2014-es vb-re, azonban a nyolcaddöntős kiesést legtöbben csalódásként élték meg, ráadásul a német sokkal össze is különbözött, amiért egy ideje már elég hangosan követelik a távozását.