Griezmann majdnem portugál válogatott lett

Franciaország Németország Eb elődöntő
Marseille, 2016. július 7. A francia Antoine Griezmann, miután két góljával Franciaország 2-0-ra győzött a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Németország - Franciaország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. július 7-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Nagyapja még portugál futballista volt, ő pedig most Portugália ellen érheti el pályafutása legnagyobb sikerét. Antione Griezmann volt, hogy elgondolkozott azon, esetleg nem a francia válogatottban fog szerepelni.
Vágólapra másolva!

Mi is írtunk már róla, hogy a franciák legnagyobb Eb-sztárja, Antoine Griezmann az édesanyja révén Portugáliából származik. A Sky Sports cikke szerint Griezmann anyai nagyapja, Amaro Lopes vándorolt ki Franciaországba 1957-ben, Antonio Salazar diktatúrája elől menekülve. Lopes szintén futballista volt, a Pacos Ferreirában játszott hátvédet az élvonalban. 1992-ben hunyt el.

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo


A csatár nagybátyja, José szerint Griezmann fejében még az is megfordult, hogy portugál válogatott legyen, mert 2013-ban, egy U20-as meccs után egyike volt azoknak a játékosoknak, akiket eltiltott a francia szövetség

egy nightclub meglátogatása miatt.

Didier Deschamps nem bízta a véletlenre a dolgot, egy hónappal az eltiltás lejárta után, 2014 márciusában sürgősen meghívta az akkor még a Real Sociedadban játszó támadót a nagyválogatottba. Még abban az évben pályára lépett a portugálok ellen, a L'Équipe-nek nyilatkozta is a meccs előtt, hogy

A szülővárosa, Macon portugál közössége vasárnap este nyilván egy emberként ül majd a tévé előtt. Csak az a kérdés, hogy a hősüknek vagy az őseik hazájának drukkolnak majd.