Társoldalunk:

Gyanús csomagot robbantottak fel a franciák szállodájánál

2016.07.10. 20:28

Kontrollált robbantást hajtott végre a párizsi rendőrség, miután egy gyanús csomagot találtak alig néhány méterre a francia válogatott szállásától.

Elképesztő biztonsági intézkedések övezik az Európa-bajnokság párizsi fináléját, a stadion környékét és a szurkolói zónát 3400 csendőr biztosítja. A terrorfenyegetettség miatt azt is bejelentették, hogy ha nyernek is a franciák, nem lesz nyitott buszos ünneplés Párizsban, mert egy ilyen tömegrendezvényt lehetetlen biztosítani.

A SkySport arról számolt be, hogy a francia válogatott szállodjától alig néhány méterre a rendőrség egy gyanús csomagot talált. Ekkor még a szállodában tartózkodtak a francia játékosok is, ezért a rendőrség nem kockáztatott semmit, kontrollált robbantással megsemmisítették a gyanús táskát.

A Skynek videója is van az esetről, illetve inkább csak hallatszik a robbantás ezen a videón.

Óriási a rendőri készültség PárizsbanForrás: Polyák Attila

Nem ez volt a francia rendőrség első ellenőrzött robbantása az Eb alatt, a Franciaország-Izland mérkőzés előtt egy gyanús autóba akartak bejutni a rendőrök, ezért egy kisebb robbantással nyitották ki. Ezután a mérkőzésre való bejutást is megszigorították. Az nem derült ki később sem, jogosan robbantották-e fel a kocsit.