Társoldalunk:

Súlyos lehet Ronaldo sérülése, akár négy-öt hónapot is kihagyhat

2016.07.12. 09:02

Komolyabbnak tűnik a portugál sérülése, mint elsőre gondolták. Négy-öt hónapot is kihagyhat miatta.

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy milyen sérülést szenvedett Cristiano Ronaldo a vasárnapi Eb-döntőn, de egyre több oldal számol be arról, hogy súlyosabb az eset, mint azt a helyszínen gondolhatták.

Úgy tűnik, súlyos

A Real Madrid körüli ügyekkel foglalkozó Managingmadrid.com című oldal úgy tudja, hogy Ronaldónak részleges elülső keresztszalag-szakadása van, ami miatt akár négy-öt hónapot is ki kell majd hagynia.

Egyelőre csak a portugál orvosok látták Ronaldo térdétForrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Az oldal megjegyzi, hogy Ronaldo még nem járt kórházban, azaz igazán alaposan egyelőre nem vizsgálták meg, csupán a portugál válogatott orvosai látták. A portugál klasszisnak – amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek – 

ez lenne az első ilyen hosszú kihagyása pályafutása során. 

Az ugyanakkor nem újdonság, hogy a térdével már évek óta bajlódik. Feltehetően a patellaín körül kell keresni a probléma okát, ami miatt a 2013/2014-es szezonban volt egy egy hónapos kihagyása.

Cristiano Ronaldo az Eb-döntő 7. percében kapott egy rúgást a térdére, amikor a francia Dimitri Payet nagy lendülettel érkezett, hogy szerelje, és a térde oldalról telibe trafálta a portugál térdét. Ronaldót kétszer is ápolták, mindkettő után megpróbálta folytatni a játékot,  de végül a 25. percben cserét kért.

Úgy tűnik, jól van

Ezt követően befáslizott térddel a kispad mellett ugrálta végig a meccset, és az édesanyja által a Twitteren posztolt fotók tanúsága szerint nem gyötri elviselhetetlen fájdalom.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a hírek igazak, és Ronaldónak a Sevilla elleni Európai Szuperkupa-döntő (Trondheim, augusztus 9.) mellett a spanyol bajnokság első negyedét is ki kell hagynia.