Vágólapra másolva!

Új elnököt kaphatnak az asztaliteniszezők

Jövő csütörtökön tartja évi rendes közgyűlését a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ), a tanácskozás egyik fő napirendi pontja az elnök személyének kérdése lesz.

A szervezetet 2004 óta irányító Benedek Fülöp a "hivatali tevékenységével összefüggésben felmerült problémákra tekintettel" decemberben felajánlotta lemondását, amivel azonban az elnökség nem értett egyet és jelezte: a kérdést a rendes közgyűlés elé terjeszti.

"Egyelőre nem tudjuk, mi fog történni, vannak más jelöltek is a posztra, így elképzelhető, hogy új elnököt választunk" - mondta pénteken Barsai Emese, a MOATSZ főtitkára, hozzátéve, hogy nagyon sokat köszönhetnek Benedek Fülöpnek.

Benedeket, az agrártárca volt szakállamtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgató-helyettesét hivatali visszaélés miatt - nem jogerősen - másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte decemberben a Heves Megyei Bíróság, amely mellékbüntetésként hárommillió forint pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottat.

Az ügy előzménye egy 202 hektáros, pákozdi ingatlan művelésből való, a jogszabályok megsértésével történt kivonása. A törvénysértő határozatot 2006 decemberében hozta a székesfehérvári földhivatal, a vádhatóság szerint az akkor még az agrártárca szakállamtitkáraként dolgozó Benedek Fülöp jogellenes befolyására.