Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Nickl Vanda szerezte a SportLife Média 112. atlétikai országos bajnokság első aranyérmét, a férfiaknál ugyanebben a számban Pars Krisztián megvédte címét.

A székesfehérvári viadal nyitószámában a női kalapácsvetők versengtek: a rutint képviselő, országos csúcstartó Dívós Katalint 64,39 méteres eredménnyel verte meg a tavalyi ezüstérmes Nickl Vanda. A Dobó SE kalapácsvetőjét csapattársa, Dívós 61,01-gyel követte, míg a bronzérem a szintén szombathelyi Németh Noéminek jutott 60,09-es eredménnyel.

A 35 fokos hőségben mintegy 200 néző volt kíváncsi a férfiak kalapácsvető versenyére, melyen a 12 induló között a címvédő Pars Krisztián, az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Kristóf, valamint az ugyancsak szombathelyi Németh Zsolt csatáztak az aranyéremért, de a doppingvétség miatti eltiltása után visszatérő Annus Adrián is megpróbált a dobogóra férkőzni.

Az atléták panaszkodtak a dobókörre, melynek talaján letapadtak a forgások, s nem is hajították a szert nagyon hetven méter fölé. Pars Krisztiánnak elegendő volt egyetlen érvényes, ám nagy dobás kivitelezése, s 79,82 méterrel megvédte bajnoki címét. A Németh Imre emlékére kiírt verseny ezüstérmét Németh Kristóf gyűjtötte be 71,86-os teljesítményével, míg testvére, Németh Zsolt a dobogó harmadik fokára állhatott 71,46-tal. Annus Adrián a negyedik helyen zárta az ob-t 71,34 méterrel - így továbbra is hiányzik az oszakai vb-induláshoz szükséges A szintje.

A női 100 méteres gátfutás döntőjében a tavalyi bajnok Vári Edit verte a mezőnyt, a BEAC versenyzője 13.38 mp-es ideje aranyérmet jelentett. A férfiak 110 gáton nagy csatát vívtak és meglepetés született, mert a békéscsabai Baji Balázs nyert.

A 100 méteres síkfutás női döntőjében a honvédos Rózsa Zsófia ért elsőként célba. A férfiaknál ugyanezen a távon teljes ferencvárosi siker született, Németh Roland megelőzte testvérét Németh Gergelyt, míg a harmadik helyre a honvédos Miklós Péter futott be.

A női rúdugróknál nem született meglepetés: a címvédő Molnár Krisztina 420 centiméterrel nyerte a bajnokságot. A férfiak magasugró számában állt rajhoz a tízpróbában az Eb-ezüstérmes Zsivóczky-Pandel Attila, aki második lett 2,05 méterrel, holtversenyben a tavalyi bajnok Boros Lászlóval. Az aranyérmet az ASE versenyzője, Lehoczky Árpád nyerte nem 2,10 méterrel.

Férfi 400 méteren Mucsi Róbert (SZVSE) mindenkit meglepett és győzött, az ezüstérem Takács Dávid nyakába került. A nőknél 1500-on az utánpótlás bajnok Erdélyi Zsófia győzött, első felnőtt bajnoki címét szerezve. A férfiaknál Csillag Balázs ért be elsőként a célba 1500-on. A női távolugróknál Vaszi Tünde nem versenyzett, Stajerné dr. Deák Katalin 39 évesen szerzett bajnoki címet.

Az ob vasárnap 13.30-kor a női diszkoszvetésével folytatódik.