Vágólapra másolva!
Csütörtök 17 órakor hirdeti ki a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), milyen döntés született a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjében doppingvétségen ért két fehérorosz versenyző ügyében, s ezzel együtt kiderül az is, hogy az eredetileg negyedikként zárt Pars Krisztián megkapja-e az ezüstérmet.

A Pekingben második Vagyim Gyevjatovszkijt és harmadik Ivan Tyihont 2008 decemberében fosztotta meg érmétől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, s a döntés nyomán a második helyre Pars, a harmadikra pedig a japán Murofusi Kodzsi lépett előre.

A magukat ártatlannak valló fehérorosz dobók 2009 januárjában nyújtották be fellebbezésüket a CAS-hoz, amely korábban egyszer már elutasította kérelmüket. A bíróság akkor 2009. augusztus 26-ra ígért végleges döntést az ügyben, majd december elejére halasztotta Tyihonék meghallgatását, amit novemberben 2010. január 25-27-re módosított.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke március végén levélben fordult Jacques Rogge-hoz az ügyben, a NOB-elnök válaszában jelezte, hogy a CAS döntését követően a lehető leghamarabb megteszik a szükséges lépéseket a pekingi olimpia kalapácsvető-érmeivel kapcsolatban.