Vágólapra másolva!
A Barcelonában 110 méteres gátfutásban harmadik helyen végző Kiss Dániel előre elfogadta volna az Európa-bajnoki bronzérmet, de úgy érzi, a döntőben egyéni csúcsot is futhatott volna, ha frissebb.

"Így minden rendben van, minden jól van, előre aláírtam volna a bronzérmet - nyilatkozta Kiss. Hozzátette: az elmúlt években folyamatosan sérülésekkel bajlódott, ezért is örül nagyon az éremnek.

"Az az igazság, mindig volt valami bajom, legutóbb négy hete, Moszkvában a bemelegítésnél beütöttem a lábamat, bár utána futottam egy szeles 13.20-at."

Az Ikarus BSE atlétája elmondta, a barcelonai Eb volt az első versenye, ahová - európai ranglista-negyedikként - éremesélyesként érkezett: "Most először voltam úgy, hogy ha megfutom, amit tudok, akkor minden lehet. Mesterem, ifjabb Tomhauser István azt tanácsolta, az előfutamban spóroljak az erőmmel, legyek óvatos, így is tettem. Az elődöntőben már jobban oda kellett figyelni, de akkor sem futottam ki magam. A döntőben azt sajnálom, hogy kicsit fáradt voltam, ha ugyanolyan friss vagyok, mint az előfutamban, akkor megdönthettem volna 13.32-es egyéni csúcsomat."

A 28 éves Kiss úgy érzi, még képes jó eredményekre: "Későn értem be, még sok van bennem. A jövőben szeretném azokat az eredményeket abszolválni, amelyekre képes vagyok."

Kiss a négy évvel ezelőtti Eb-n a hetedik helyen végzett, tavaly pedig elődöntős volt a berlini vb-n. Idén döntőt futott a dohai fedett vb-n, a csapat Eb-n pedig 13.32-es országos csúccsal diadalmaskodott.