Vágólapra másolva!
Nagy érvágás ugyan a hazai válogatott számára a sérült 84 kg-os Fodor Zoltán kiesése, ennek ellenére továbbra is az aranyérem megszerzése a célja a magyaroknak a szombathelyi birkózó csapat-világbajnokságon - derült ki az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

A csütörtöki és pénteki csapatversenyen a magyar mellett az orosz, a grúz, az amerikai, az iráni és a dél-korai válogatott csap össze. Az első napon a csoportmeccsekre, míg a másodikon a helyosztókra kerül sor.

A magyarok feladata nagyon nehéznek ígérkezik, hiszen többek között három olimpiai bajnok (Dzsang Dzsi Hjan, dél-koreai 60 kg - Varteresz Szamurgasev, orosz, 74 kg - Haszan Barojev, orosz, 120 kg) is szőnyegre lép csütörtökön és pénteken.

A sajtóeseményen a vb-t követő egyéni Grand Prix-vel kapcsolatos hírekről is beszámoltak a szervezők. Kiderült, a szombati és vasárnapi egyéni versenyekre óriási mezőny gyűlik össze, 33 ország birkózói küzdenek meg az érmekért. Az oroszok legjobbjai ugyan a vb után elutaznak, ám távollétükben is két ötkarikás aranyérmes (Dzsang Dzsi Hjan - Farid Manszurov, azeri, 66 kg), illetve világ- és kontinensbajnokok hada veszi fel a küzdelmet, köztük két magyar Európa-bajnokkal, Lőrincz Tamással (66 kg) és Deák Bárdos Mihállyal (120 kg).

A versenyekre a belépés ingyenes, s valamennyi látogató tombolát kap majd, amellyel nyereményjátékon vesz részt. A Tvel csapat-vb csoportmeccsei csütörtökön a 14.30-kor kezdődő megnyitót követően indulnak, míg pénteken az első helyosztóra 16 órától, a döntőre pedig 18.30-tól kerül sor.

A Tvel Golden Grand Prix szombati napján a 60, a 74, a 84 és a 120 kg-osok, míg vasárnap az 55, a 66 és a 96 kg-osok képviselői mérik össze erejüket. Az előcsatározások mindkét nap 9 órától, a döntők szombaton 18:30, vasárnap pedig 13:30 órakor kezdődnek.