Vágólapra másolva!
Mészáros Anett (70 kg) ezüstérmet nyert szombaton a cselgáncs Világkupa tokiói évzáróján, a 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-versenyen.

A viadal honlapja szerint az idén világbajnoki második dzsúdós japán, lengyel és orosz ellenfelének legyőzésével jutott a négy közé, ahol jukóval verte a hazai közönség előtt szereplő Kunihara Jorikót. A fináléban immár harmadik japán riválisával, Vatanabe Minával került szembe, akit augusztusban legyűrt a rotterdami vb elődöntőjében. A Honvéd versenyzője ezúttal már vazaarival vezetett, ám ellenfele ippont érő akcióval nyert. Mészáros ezüstérme mellé 3000 dollárt is kapott.

Ungvári Attila (73) két sikerrel és egy kudarccal ötödik lett csakúgy, mint pénteken 66 kg-os bátyja, az Európa-bajnok Miklós.

A többi szombati magyar, Urbancsok Tamás (73), Krizsán Szabolcs (81) és Gáspár Eszter (63) egyaránt helyezetlenül zárt.

Vasárnap Csernoviczki Éva (48) és Karakas Hedvig (57) lép tatamira a japán fővárosban, ahol 44 ország 399 dzsúdósa küzd.

A szombati versenynapon díjat adott át a Marius L. Vizernek, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökének a meghívására Tokióban tartózkodó két magyar díszvendég: a 80 éves, 9. danos Galla Ferenc mesteredző - aki Mészáros nyakába akasztott az érmet - és Furkó Kálmán, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet vezetője.