Vágólapra másolva!
A 66 kg-os Ungvári Miklós, illetve a férfi válogatott révén két címvédővel szállnak harcba a magyarok Bécsben a csütörtökön kezdődő cselgáncs Európa-bajnokságon. A nőknél a világranglistán második Mészáros Anett indul éremszerzési esélyekkel csatába.

A kontinenstorna keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Csernoviczki Csaba szakágvezető kifejtette, hogy a vasárnapi csapatversenyben a férfiaknál a második vonal kap bizonyítási lehetőséget, a nőknél viszont ezúttal nem lép tatamira a magyar válogatott.

"A lányoknál a csapatversenyben nincs 48 kg, nálunk pedig nem áll rendelkezésre sem nehézsúlyú induló, sem tartaléksor, és két héttel az olimpiai kvalifikáció rajtja előtt nem akarjuk a legjobbjaink egészségét kockáztatni, akiknek mellesleg így néhány napon belül kétszer kellene fogyasztaniuk" - emelte ki a kapitány.

"A fiúknál a sérült Madarász Tamást a 30 éves Ledényi Levente helyettesíti, Ungvári Attila combja pedig nagyjából rendbe jött, ő 80-90 százalékos állapotban van. Külön örömömre szolgál, hogy a 14-ből már csak egy súlycsoportban nem tudunk versenyzőt kiállítani."

Az izlandi vulkánkitörés okozta közlekedési fennakadásokkal kapcsolatban Nagy György főtitkár kifejtette, hogy az oroszok, a portugálok, valamint az angliai edzőtáborból érkező bolgárok, litvánok, szlovénok és britek is busszal mennek Bécsbe. A kaukázusiak várhatóan különgéppel oldják meg az utazást.

A 70 kg-osok világranglistájának második helyén álló, tavaly vb-ezüstérmes Mészáros Anett elmondta, hogy az éllovas és címvédő francia Lucie Decosse nem vesz részt az Eb-n, ezzel együtt kemény küzdelmet vár. A világ- és Európa-bajnoki harmadik Karakas Hedvig (57) szerint remekül sikerült a felkészülése a négy edzőtáborban, és derűlátóan nyilatkozott esélyeiről a kétszeres Világkupa-győztes Joó Abigél is, aki nemrég ment fel a 78 kg-osok közé.

A sportág történetének 59. Eb-jén - melynek díszvendége Vlagyimir Putyin orosz kormányfő lesz - 45 ország 305 dzsúdósa jelezte részvételét.