Vágólapra másolva!
Az 57 kg-os Karakas Hedvig második mérkőzésén alulmaradt, így búcsúzott a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság szerdai versenynapján.

A nap egyetlen magyarja a török Tugba Zehir legyőzése után a világbajnok francia Morgane Ribout-t búcsúztató brit Gemma Howellel találkozott. A meccs mindössze fél percig tartott, amikor a rivális eldobta a vb- és kétszeres Eb-bronzérmes miskolci dzsúdóst, véget vetve ezzel a meccsnek.

"Pillanatnyi figyelemkihagyás volt, készültem a brit lány kellemetlen stílusára, aki széttördeli az ellenfelek mozgását, de nem tudtam kivédeni ezt a karfeltolást" - nyilatkozta Karakas az MTI-nek. "Nem vagyok elégedett, de annak örülök, hogy két hónapja már egészségesen tudok készülni, nem fáj a vállam, úgyhogy dolgozunk tovább."

Edzője, Kovács Gábor derűlátóan értékelt: "Hédi nem tartotta be a megbeszélt taktikát, és belefutott egy karfeltolásba. Ezzel együtt nincs semmi baj, a világranglistán benne van a top tízben, és végre sérülésmentesen mehetünk a további versenyekre. Ez a 40 pont most annyit ér, mintha egy Világkupa-viadalon bronzérmet nyert volna, és később még sokat fog számítani."