Vágólapra másolva!
A magyar válogatott egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerzett a vasárnapi 500 m-es döntők során a spanyolországi Pontevedrában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az egyetlen első helyet a három év szünet után ismét együtt versenyző Paksy Tímea, Benedek Dalma duó szállította, amely magabiztosan nyerte a női kajakpárosok versenyét. Kovács Katalin (K-1) a szombati 1000 m után ezúttal is a második helyen végzett, és a Paksy, Kovács, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda összeállítású kajaknégyesnek is ezüstérem jutott.

A kenus Kozmann György, Kolonics György duó a szombati második helyet követően most harmadikként ért célba, és ezt a pozíciót szerezte meg a Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila és Bozsik Gábor alkotta kajakos kvartett is.

Vereckei Ákos (K-1) nagy csatában leszorult a dobogóról, negyedik lett, a Sarudi Pál, Balázs Péter, Joób Márton, Horváth Gábor összeállítású kenunégyes hetedikként, Vajda Attila (C-1) pedig nyolcadikként zárt.

A szombaton ,1000 m-en aranyérmes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó nem tudott elindulni a vasárnapi versenyen, mert Kucserát vírusos fertőzés gyanújával kórházba kellett szállítani. A versenyző állapota időközben javult, kiengedték a klinikáról és a csapat vezetőinek reményei szerint hétfőn haza tud utazni társaival Budapestre.

Azok a magyar egységek, amelyek az első három között végeztek, már indulói az augusztusi, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak, kivétel ez alól a férfi K-4, ebben a számban a válogatási elvek szerint ugyanis győzni kellett volna a vb-csapattagsághoz.

Kovács Katalin: "Nem vagyok csalódott, bár természetesen nem örülök, amikor megvernek. Úgy érzem, hogy nem vagyok igazán jó formában, ráadásul ez a kissé hullámos pálya sem kedvez nekem, technikailag nem tudok úgy végigmenni, ahogy szeretnék. Annak nagyon örülök, hogy ezekkel az eredményekkel ezren és ötszázon is bekerültem a vb-csapatba, így a következő hetekben kizárólag a világbajnokságra koncentrálhatok."

Benedek Dalma: "Timivel ellentétben én nem éreztem úgy, hogy túl jó pályát mentünk volna, őszintén szólva én végigszenvedtem az egészet. Azért persze boldog vagyok, hogy ennek ellenére sikerült győznünk."

Kolonics György: "Nagyon nagy szél volt, leginkább ez zavart minket, elég rossz időt eveztünk. A végére megint elfogyott az erőnk, ezért nem tudtunk előrébb végezni."

Sík Márton: "Az első hely nagyon nagy bravúr lett volna, a bronz reális. Ez a négyes az ötödik világversenyén is dobogóra állt, tehát nem lehetünk elégedetlenek."

Kammerer Zoltán: "Sajnálom, hogy Kucsi megbetegedett, így nem tudtunk indulni. A csapatból több jelentkező is akadt, aki beült volna mögém, de a döntő napján már nem lehet a nevezésen módosítani."

Angyal Zoltán szövetségi kapitány: "Szerettem volna, ha Kovács Kati megnyeri a versenyét, sajnálom, hogy nem sikerült. A többi számban, úgy gondolom, reális eredmény született. Ha Kucsera nem betegszik meg, biztos vagyok benne, hogy eggyel több érmet szerzünk, de hát ez van."

Vasárnap 17 órától a 200 m-es döntőket rendezik az Eb-n.