Vágólapra másolva!
Alig négy héttel kislánya, Milana születése után szerdán újra vízre szállt az EDF Démász-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Douchev-Janics Natasa.
"Felváltva mozgunk a babával" - így kajakozik hét hónapos terhesen Janics Natasa


A Maty-éri vízi centrumban közel negyven percet töltött a vízen, majd átöltözve kondizott, végül pedig készségesen, mosolygósan válaszolt a kérdésekre.

"Jól érzem magam a vízen és a kislányommal is, aki néhány hetes, így nem egyszerű vele még az élet" - nyilatkozott Janics. "Az első két hétben még csak Milana körül forgott a világ, én pedig napról napra egyre rutinosabb anya leszek. Megvan a terv, de fontos, hogyan érzem majd magam. Fájdalmaim nincsenek, csak a derekam rakoncátlankodik néha, de ha bemelegítek, már el is múlik, amúgy pedig állandó orvosi felügyelet mellett teszem a dolgomat."

A világ- és olimpiai bajnok kajakos nem szeretne ígérgetni, mindössze célokat tűz ki maga elé: "Ilyen cél, hogy minél gyorsabban menjen a kajakozás, aztán hogy kijussak a londoni olimpiára, majd pedig ha ott leszek, minél fényesebb érmet nyerjek. Ám szembesültem már azzal a ténnyel, hogy nagyon nehéz lesz mindezt elérni."

Douchev-Janics kijelentette: egyelőre csak az egyes számít, csapathajókban még nem gondolkodik.

"Londonban még sosem jártam, ez pedig újabb motiváció. Három olimpián már részt vettem, remélem, most összejön a negyedik is. Nagy elvárásaim vannak magammal szemben, és nem szeretnék csalódást okozni sem magamnak, sem azoknak, akik segítenek" - mondta.

Douchev-Janics Natasa a férjével, Andrian Douchevvel, valamint kislányukkal, Milanával vasárnap másfél hónapos edzőtáborba utazik Bulgáriába.