Vágólapra másolva!
Paksy Tímea és Sarudi Alíz is elhagyná Magyarországot, és más nemzet színeiben kajakozna tovább - írja a Nemzeti Sport.

A napilap információja szerint a kilencszeres világbajnok Paksy Tímea az országváltás gondolatával foglalkozik, állítólag Ausztriába költözne, de hivatalosan ezt még nem jelezte a Magyar Kajak-kenu Szövetség felé.

Kikérte ugyanakkor a papírjait Sarudi Alíz, aki ciprusi nyaralásából hazatérve úgy döntött, hogy ciprusiként folytatja pályafutását. "A tengerparton sétáltunk a párommal, amikor figyelmesek lettünk egy kajakos csoportra. Odementünk, és kértem, hadd próbáljam ki az egyik kajakot" - kezdte a K-2 1000 méteren világbajnoki bronzérmes Sarudi. "Szó szót követett, személyi edző páromnak azonnal állást ajánlottak, én pedig néhány nappal később visszamentem, hogy beszélhessek a vezetőedzővel. Azt mondta, hogy készülhetek náluk, szóval nem sokat haboztunk."

Paksy és Sarudi az olimpia óta a negyedik női kajakos, aki nemzetet válthat, hiszen a hétszeres világbajnok Benedek Dalma szerb színekben folytatja, és a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa is gondolkozik azon, hogy hazatér Szerbiába.