Vágólapra másolva!
Visszaléptette a Giro d'Italiától Aketza Pena Izát csapata, mert a spanyol kerékpáros szervezetében egy áprilisi ellenőrzésen tiltott szert mutattak ki.

Az olasz körversenyen 51. helyen álló bringás vizeletében nandrolont mutatott ki az A-próba, és a további kontrollig felfüggesztették versenyzői licencét. A Girónn szerdán a 17. szakaszt rendezik, a mezőny a Linz és Monte Zoncolan közötti 142 km-t teljesíti, hegyi befutóval.

***
Nem szeretné minősíteni Bja:rne Riis doppingolással kapcsolatos beismerését Miguel Indurain, az 1990-es évek első felének legyőzhetetlen kerékpárosa. A spanyol klasszis 1995-ig sorozatban ötször nyerte meg a Tour de France-ot, majd 1996-ban dán riválisa véget vetett az egyeduralkodásának. Azonban Riis a múlt héten bevallotta, eritropoetint (EPO) kapott a Telekom csapatától.

"Nem értem, hogy miért 11 évvel a történtek után állt elő ezzel. De elég idős már ahhoz, hogy bárki másnál jobban tudja, miért tette. Azt viszont szeretném hangsúlyozni, Riis nem semmisített meg 1996-ban, én voltam az, aki vesztett." A botrányban a múlt héten több versenyző és orvos vallotta be, hogy a Telekomnál rendszeres EPO-t kaptak a versenyzők.