Vágólapra másolva!
Az amerikai Levi Leipheimer nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második egyéni időfutamát, de a 19. szakasz igazi győztese a spanyol Alberto Contador, aki 23 másodpercet megőrzött előnyéből összetettben, így szinte biztosra vehető, hogy ő végez az élen.

A Cognac és Angouleme közötti 55,5 km-es egyéni időfutam hallatlanul izgalmasan alakult. Az összetettben harmadik Leipheimer és második Cadel Evans egyaránt jobb ebben a szakágban, mint Contador, és ezt igazolták is.

Contador előnye minden egyes ellenőrzőpontnál kevesebb és kevesebb volt, de végül majd kétperces fórjából 23 mp-et megőrzőtt a Leipheimer után második leggyorsabbnak bizonyuló ausztrál kerekessel szemben, míg az amerikai szakaszgyőztes nyolc másodpercre megközelítette Evanst, de végül a sorrend egyáltalán nem változott, csak a különbségek csökkentek jelentősen.

A vasárnapi zárószakaszon - ahogy általában - semmiféle változás nem várható az élen összetettben, így ha csak valami váratlan nem történik, Contador nyeri a 94. Tour de France-t.

19. szakasz, Cognac-Angouleme, 55,5 km, egyéni időfutam:
1. Levi Leipheimer (amerikai, Discovery Channel) 1:02:45 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 51 mp hátrány
3. Vlagyimir Karpec (orosz, Caisse d'Epargne) 1:56 p h.
4. Jaroszlav Popovics (ukrán, Discovery Channel) 2:01 p h.
5. Alberto Contador (spanyol, Discovery Channel) 2:18 p h.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Contador 87:09:18 ó
2. Evans 23 mp hátrány
3. Leipheimer 31 mp h.

Vasárnap zárásként a Marcoussis és Párizs közötti távolság, illetve a fővárosi körözés, összesen 146 km leküzdése vár a mezőnyre.