Vágólapra másolva!
A program szerint szombaton pontban 16 órakor pattan egy bika nyergébe Martinek János a Kincsem Parkban sorra kerülő Rodeó Show-n, s aki kíváncsi arra, hogy a szöuli olimpia öttusabajnoka mire képes ebben az új műfajban - biztos, ami biztos - egyetlen másodpercet se késsen.

Az öttusázók között annak idején a legjobb és a legvakmerőbb lovasok közé sorolt Martinek komolyan készül a hét végi megméretésre, s az sem vette el a kedvét, hogy első próbálkozása alkalmából már akkor lesett a bikáról, amikor kivágódott a karám ajtaja. A gyakorlások azonban meghozták az eredményt, többnyire két másodpercig már sikerül nyeregben maradnia, s Martinek bízik benne, hogy szombaton akár hármat is fent tölthet a bika hátán.

A kétnapos Rodeó Show-ra kilátogatók a Peking Szurkolói Klub több más olimpiai bajnokával is találkozhatnak, s Csollány Szilveszter és Magyar Zoltán szakavatott tolmácsolása révén megismerkedhetnek egy igazi szertorna-lóval is. S ez biztosítja is a kapcsot a hely szelleme és ötkarikás játékok között. Szombaton 15 órakor a vb-bronzérmes, a pekingi olimpiára készülő Gál Róbert egy bemutató erejéig fel is kapaszkodik a lóra, a profi ökölvívó Kótai Mihály pedig egy valódi négylábúra pattan.

A rodeón kaszkadőrök, bátor médiasztárok és más kalandvágyók is megpróbálnak a vadlovak, valamint a fékezhetetlen bikák, a kisebbek pónik hátán ülve maradni. Lesznek ügető- és a galoppversenyek, de terepjárók, quadok és krosszmotorok is porzanak majd a pályákon, a szünetekben pedig gyorsasági jeep- és westernlovas-versenyek szórakoztatják a közönséget.

A Kincsem Parkban a program szombaton reggel 9-től hajnali 2-ig (éjjel countryfesztivál lesz), vasárnap 9-19 óráig tart. A felnőtt napi jegy 2500 Ft, a nyugdíjas és ifjúsági napi jegy (7-18 éves korig) 1700 Ft, a felnőtt kétnapos jegy 3900 Ft, a nyugdíjas és ifjúsági kétnapos jegy 2700 Ft.