Vágólapra másolva!

Negyedik lett a magyar férficsapat az öttusa-Eb-n

A negyedik helyen végzett a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású csapat az angliai öttusa-Európa-bajnokság szombati férfi versenyében. Egyéniben a legjobb magyar, Tibolya Péter 14. lett.

Az összességében közepes vívás és az egyéni csúcsokat hozó úszás után még úgy tűnt, hogy két érem és legalább egy olimpiai kvóta összejöhet - ehhez az első nyolc között kellett volna végezni egyéniben -, ugyanis Marosi harmadik, a csapat pedig második volt.

Aztán Marosinak nagyon rosszul sikerült a lovaglás. Már a pályára lovagláskor pontlevonása volt, mert a bemelegítőben állítólag a megengedettnél eggyel többet ugratott, majd vélhetően a megfelelő koncentráció hiánya miatt sok akadályt levert.

Ezzel elszálltak az esélyek, három szám után ugyanis az akkori legjobb magyar, Kasza csak a 16. volt. Összesítésben a csapat ugyan őrizte még a második helyét, de az utolsó, kombinált számban általában jobb olaszok és csehek nagyon szorosan felzárkóztak. Aztán érvényesült a papírforma. Győztek az oroszok az olaszok és a csehek előtt.

Egyéniben Demeter 19., Kasza 25., Marosi pedig 31. lett.