Vágólapra másolva!
"Május 24-én találkoztunk Nórával, akkor megbeszéltük, hogy külön folytatjuk tovább pályafutásunkat" - nyilatkozta az MTI-nek Elek Attila, megerősítve a sajtóban korábban megjelent híreket Hoffmann Nórával alkotott jégtáncpárosuk felbomlásáról. Egyben jelezte, új, amerikai partnerével a jövőben izraeli színekben indul a versenyeken.

"Az egész ott kezdődött, amikor Nóra május közepén Kanadába utazott és egy másik fiúval edzett. Ezek után találkoztunk és egyeztünk meg a szakításról, később pedig ezért kerestem másik partnert" - mondta Elek.

Hoffmann korábban úgy nyilatkozott, hogy Elek szakított vele június végén, miután hazaérkezett az Egyesült Államokból, ahol új párt talált magának.

A juniorok között kétszeres világbajnoki ezüstérmes páros férfi tagja Loren Galler-Rabinowiczcal folytatja a jövőben, akivel izraeli színekben lépnek majd jégre.

"Éppen nyaralás közben hívtak, hogy ki kell utaznom az Egyesült Államokba próbakorcsolyázásra június közepén. Ott találkoztam az izraeli szövetség vezetőjével, aki áldását adta a kettősünkre" - tette hozzá a 24 éves korcsolyázó. "Lorennel leginkább az Egyesült Államokban készülünk majd, de persze valószínűleg Izraelben is el kell töltenünk egy kis időt."

Elek Attila elmondta még, hogy már szinte minden akadály elhárult versenyzésük elől, csupán a magyar szövetségnek kell lemondania róla.