Vágólapra másolva!
A rövid program után negyedik Sebestyén Júlia a kűrben egy hellyel hátrébb csúszott, így ötödikként zárt a műkorcsolyázók Grand Prix-sorozatának harmadik állomásán, a Harbinban rendezett Kína-kupán. A győzelmet a kűrben egyedüliként nem hibázó vb-bronzérmes dél-koreai Ju Na Kim szerezte meg. A mezőny meglepő módon jószerivel összetörte a jeget, a tizenkét induló együttesen huszonnégy esést produkált.

A torinói olimpián negyedik helyezett, és 2006-ban vb-ezüstöt is szerzett japán Fumie Suguri még csütörtökön nagyon elrontotta a rövid programját, a tizenkét induló között csak tizenegyedik lett, ám a kűrben egy esése ellenére is alaposan javított: az összesítésben a negyedik helyen kötött ki, és éppen Sebestyén Júlia elé férkőzött be.

Európa-bajnoknőnk sajnos nem tudta megismételni a csütörtöki hibátlan korcsolyázását. Bár a nyitó hármas kombinációját, a tripla Lutz, dupla toe-loop, dupla Rittbergert szebben szinte nem is lehetett volna előadni - az átlagosért 8,8 pont járna, s ő 9,8-at kapott rá -, utána sajnos kétszer is elesett, egy "szimpla" tripla Lutzban, majd egy tripla flipben hibázott.

A Salchow pedig csak kétfordulatosra sikeredett. Így az előadásmódjára hiába kapott magas pontszámokat, Suguriénál is magasabbakat, az erős mezőnyben be kellett érnie az ötödik hellyel.

A győzelmet a már vb-bronzérmes, de még mindig csak 17 éves dél-koreai Ju Na Kim szerezte meg, aki a rövid program után a harmadik volt, de szombaton kiváló, hat triplás kűrrel rukkolt ki. Az élről az Európa-bajnok olasz Kostner két esése miatt visszacsúszott a harmadik helyre, a junior világbajnok amerikai Zhang is megelőzte. Utóbbi mindössze 14 éves, s október végén a Skate America GP-n már harmadik volt.

A kűrben szokatlanul sok volt az esés, csupán Ju Na Kim nem hibázott. A tizenkét induló együttesen huszonnégyszer (!), a rövid program után ötödik helyen álló amerikai Czisny egymaga négyszer huppant le a jégre, hárman pedig háromszor estek el.

Kína-kupa, nők, végeredmény:
1. Ju Na Kim (dél-koreai) 180,68
2. Zhang (amerikai) 156,34
3. Kostner (olasz) 143,86
4. Suguri (japán) 137,13
5. Sebestyén Júlia 136,60
6. Liang (amerikai) 127,42

férfiak:
1. Johnny Weir (amerikai) 231,78
2. Evan Lysacek (amerikai) 229,36
3. Stephane Lambiel (svájci) 192,22

jégtánc:
1. Tanith Belbin, Benjamin Agosto (amerikai) 195,11
2. Okszana Domnyina, Makszim Sabalin (orosz) 188,66
3. Federica Faiella, Massimo Scali (olasz) 171,10

páros:
1. Pang Csing, Tung Csien (kínai) 176,75
2. Keauna McLaughlin, Rockne Brubaker (amerikai) 154,66
3. Jessica Miller, Ian Moram (kanadai) 137,30