Vágólapra másolva!
Adolf Hitlert és a világháborút dicsőítő régi német újságokkal díszítettek egy fogadást az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sílövő-világbajnokságon. A szervezők bocsánatot kértek, szerintük a dekoratőr szerény nyelvtudása okozta a problémát.

Sokkolta az újságírókat, amikor egy fogadáson a dekorációként használt régi újságok között világháborús német lapok fénymásolataira lettek figyelmesek az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sílövő-világbajnokságon.

A szibériai esemény egyik különlegessége lett volna a dekoratőr korabeli lapokból összeállított csokra, ám az újságok közé két náci újság is bekerült. A Der Angriff című lap főcímében Hitler kancellár (Reichskanzler Hitler) szerepelt, míg a Deutschen Allgemeinen Zeitung példánya azt hirdette: "Az invázió megkezdődött" (Die Invasion hat begonnen).

A szervezők bocsánatot kértek a baklövésért, mindenért a dekoratőr szegényes nyelvtudását okolták. "A történteknek nincsenek politikai okai, a semlegesség nagyon fontos számunkra" - nyilatkozta Irina Tascsenko, az eseménynek helyet adó koncert- és színházközpont igazgatója.

Az összetett Világkupában vezető norvég Tarjei Bö nyerte a férfiak 20 km-es számát a sílövő-világbajnokságon. A keddi viadalon a hazai közönség előtt szereplő Makszim Makszimov lett a második, az osztrák Christoph Sumann pedig a harmadik.

Eredmény, férfi 20 km, sílövő-vb:
1. Tarjei Bö (Norvégia) 48:29.9 p/1 lőhiba
2. Makszim Makszimov (Oroszország) 40.0 mp hátrány/0
3. Christoph Sumann (Ausztria) 45.5 mp h./1