Miklós Editet mindig inspirálja az új pálya

Miklós Edit, alpesi sí
Edit Miklos of Hungary competes in the FIS Alpine Skiing World Cup Women's Downhill on February 20, 2016 in La Thuile, northern Italy. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Szombaton szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz Miklós Edit a női alpesi sízők Világkupájának andorrai állomásán. Mivel a döntőig már nem rendeznek lesikló futamot, a következő két versenyen a rövidebb gyorsasági számra összpontosíthat a magyar versenyző.

A legutóbbi Világkupa-fordulót az olaszországi La Thuile-ben rendezték, ahol Miklós Edit sikeresen szerepelt lesiklásban. Az első versenynapon a 13. lett, másnap pedig a 8. helyen zárt. A szakági ranglistán így a 11. helyen áll a szezon utolsó lesikló Vk-versenye, a St. Moritz-i viadal előtt.

Addig viszont még két szuper-óriásműlesikló verseny vár rá: először szombaton az andorrai Soldeu-El Tarter-i pályán, majd két hét múlva a svájci Lenzerheide-ben gyűjthet újabb pontokat.

Miklós Edit Forrás: AFP/Olivier Morin

„A múlt hétvégén, lesiklásban sikerült egy nehéz, technikás pályán is a top 10-ben végeznem. Bár vasárnap szuper-G-ben kiestem, de ennek a versenyszámnak is egyre jobban érzem a technikáját. Andorrában eddig még nem síztem, de mindig inspirál, ha egy új pályán bizonyíthatok. Ez újabb lehetőség a Világkupa-pontszerzésre” – nyilatkozta Miklós Edit.

A legeredményesebb magyar síző eddig kétszer végzett 30-ban a Világkupa-szezon eddigi szuper-óriásműlesikló futamain, jelenleg a szakági ranglistán a 40., összetettben pedig a 36. helyen áll.