Vágólapra másolva!
Kovács István vezetőedző szerint kifejezetten jó formában várja a csütörtöki selejtezőt a lólengésben világbajnok Berki Krisztián a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon.

"Nagyon jól sikerült a fiúk keddi pódiumedzése, elégedett vagyok" - idézte a hazai szövetség (MATSZ) közleménye a szakembert. "Berki és a többiek is jól szerepeltek, Hídvégi Vid lovon volt a legjobb, a többi szeren talán kicsit fáradtabb volt, de a selejtező szempontjából ez már nem jelent gondot. Tálas Bence mind a hat szeren megcsinálta, amit tud."

A négyszeres Eb-győztes Berki a gyakorlás után azt mondta, jól érzi magát, és elégedett a tréningen mutatott teljesítményével: "Jó gyakorlatot tudtam bemutatni, a lóval is minden rendben volt, ugyanolyan, mint az otthoni, sőt a melegítőtermekben is teljesen egyformák a szerek, ez pedig ritkán fordul elő. A csarnokhoz közel lakunk, nincs okom panaszra. Szerdán délelőtt vár még egy edzés rám, délután pedig a lányok selejtezőjét nézem majd meg."

A Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Csillag Tünde összeállítású női válogatott kisebb hibákkal dolgozott a hétfői tréningen, de keddre már javult a teljesítményük.

"Sajnos kisebb sérülésekkel küszködünk, de ez nem akadályozza a versenyzőket" - mondta Draskóczi Imre, a nők vezetőedzője. "A vágyunk továbbra is az, hogy Böczögő bejusson az egyéni összetett fináléba, Csillag talajon, Sheppard pedig ugrásban juthat döntőbe."

Berki várhatóan csak lólengésben indul, Hídvégi sérülés miatt a hat számból kettőt, a talajt és az ugrást kihagyja, Tálas viszont mind a hat szeren érdekelt lesz. A nőknél az olimpikon Böczögő, valamint Csillag egyformán négy szeren versenyez, Sheppard ugrásban, talajon és gerendán indul. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet be, országonként maximum két fő.