Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a negyedik, Verrasztó Evelyn pedig az ötödik helyen végzett 200 m vegyesen a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság negyedik napjának egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében.

A számot 2:05,73 perccel a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte. Hosszú Katinka egészen az utolsó 50 méterig érmes helyen állt, ám végül nem sikerült megtartania a harmadik helyet, és negyedik lett 2:06,88 perces idővel. Az ötödik helyen végző Verrasztó Evelyn 2:07,81 perc alatt teljesítette a távot.

"Sajnos minden porcikámban érzem a fáradtságot" - mondta a finálé után Hosszú. "Önmagában a 2:06-os idővel elégedett lehetek, szerintem teljesen rendben van, pláne, hogy ilyen állapotban vagyok. Az amerikai bajnokságon mutatott formámmal itt meglehetett volna a 2:05, ám azóta a vizsgák miatt nem tudtam úgy edzeni, az átállást pedig ennyi idő alatt képtelenség megoldani, egyszerűen nem működik úgy a testem, ahogy szokott. Amikor pedig kevesebb az erő, az egyértelműen a mellúszáson látszik meg.

"Minthogy Belmonte és Kukors is mellúszó-specialista elsősorban, tudtam, bele kell kezdenem pillangón és háton, hogy legyen esélyem - összességében nem emiatt fáradtam el, hanem az alapfáradtság miatt nem volt olyan a mellúszásom, amilyennek lennie kellett volna. És persze a gyorsra sem maradt annyi, mint máskor; sajnálom, hogy egyik számban sem szereztem érmet, jó lett volna, de talán ezen az eseményen elfogadható a két negyedik hely is."

Forrás: MTI
Hosszú Katinka nem tudta megoldani az akklimatizációt Dubajban ilyen rövid idő alatt

"Amit el lehetetett rontani, azt elrontottam, egyszer sem jött ki normálisan a fal, a mell sem ment úgy, ahogy kellett volna" - fogalmazott Verrasztó Evelyn. "Sajnos, az Eb óta eltelt három hétben nem sikerült minden teljesen jól. Most legalább jobbat úsztam, mint reggel. Egyébként szerintem jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor, épp ezért mondom azt: talán tényleg fejben voltak gondok, hiszen itt azért feszültebben áll oda az ember, tudja, hogy nagyon kemények az ellenfelek.

"Az Európa-bajnokságon azért biztos lehettem abban, hogy ha előttem is van valaki 150-nél, akkor is le tudom hajrázni. Itt más volt a helyzet, bár arra már tényleg nem számítottunk, hogy Belmonte ezt is behúzza. Ez már több mint elképesztő... Mindegy, a lényeg, hogy az olimpián megelőzzem!"