Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett a magyar férfikard-csapat az Athénban rendezett Világkupa-versenyen. A Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben 45-17-re verte a japánokat, egy fordulóval később 45-38-ra a románokat, az elődöntőben pedig 45-43-ra az ukránokat.

A fináléban a franciák következtek, akik négy tussal, 45-41-re bizonyultak jobbnak. A bronzérem a fehéroroszoknak jutott. A világbajnok magyarok az olimpiai kvalifikációs ranglistán már a görögországi verseny előtt is jó helyen álltak, harmadikok voltak, s a mostani sikerrel megerősítették pozíciójukat az élcsoportban.

A kilencedik helyen végzett a magyar férfipárbajtőr-válogatott az olaszországi Legnanóban rendezett Világkupa-versenyen. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián alkotta csapat a nyolcaddöntőben 43-42-re kikapott az észtektől, majd 45-40-re verte a dél-koreaiakat, 45-32-re a kazahokat és 42-41-re a venezuelaiakat.

A magyarok, akik január 20-án Dohában ezüst-, egy hete Kuvaitvárosban pedig aranyérmet szereztek, nem hivatalos számítás szerint már kiharcolták az olimpiai részvétel jogát. Ezúttal az olaszok győztek az ukránok és a lengyelek előtt. Az olaszországi versenyen egyéniben Boczkó és Imre jutott a legtovább, előbbi kilencedik, utóbbi 12. lett szombaton.

Nem került az élmezőnybe egyik magyar vívó sem a női kardozók londoni Világkupa-viadalán. A legtovább Sznopek Gabriella, Pető Réka és Benkó Réka volt versenyben, mindhárman a 16 közé jutásért rendezett asszójukban szenvedtek vereséget. Sznopek 24., Pető 26., Benkó 30. lett. Nagy Orsolya a 35., Kerecsényi Georgina az 57., Csaba Edina pedig a 65. helyen végzett.

Győzött a 2006-ban világbajnok amerikai Rebecca Ward, aki a döntőben 15-9-re verte honfitársát, a 2004-ben olimpiai aranyérmes Muriel Zagunist. A dobogó harmadik fokára az ukrán Olga Harlan és a francia Cécile Argiolas állhatott fel.