Vágólapra másolva!
Kardban Benkó Réka és Szilágyi Áron, tőrben Varga Gabriella és Szabados Kristóf, párbajtőrben pedig Révész Júlia és Kulcsár Krisztián győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, melyen ketten védték meg a címüket.

Az intelligenciájától férfiasabb az átlagnál Szilágyi Áron

Tavalyi sikerét Benkó és a londoni olimpián aranyérmes Szilágyi ismételte meg, előbbi egyébként negyedik, utóbbi pedig harmadik egyéni bajnoki elsőségét gyűjtötte be. Benkóhoz hasonlóan negyedszer nyert Varga Gabriella. A legnagyobb meglepetést a pekingi játékok után visszavonult, hobbiszinten "vívogató" Kulcsár Krisztián szolgáltatta remek szereplésével. "Negyvenegy évesen szereztem első egyéni bajnoki címemet, de hát én későn érő típus vagyok, világbajnok is 36 évesen lettem" - utalt 2007-es szentpétervári győzelmére.

A négy londoni olimpikon közül Szilágyi mellett a tőröző Mohamed Aida jutott be a legjobb négy közé, ő harmadik lett. A párbajtőröző Szász Emese és Imre Géza viszont már a 16 között befejezte versenyét. Előbbit a későbbi győztes Révész Júlia állította meg. A férfi kardozóknál a negyeddöntőben szenvedett vereséget Gémesi Csanádtól Nemcsik Zsolt, illetve Szilágyitól nagy küzdelemben Decsi Tamás.