Vágólapra másolva!
Egyesületet vált hazánk egyik legjobb kajakosa, Vereckei Ákos. Az olimpiai bajnok sportoló tíz évet töltött el Csepelen, a napokban azonban úgy döntött, átigazol a Honvéd Westelhez.

Csepel az utóbbi években nem volt éppen a nyugalom szigete: a kajak-kenusok tavaly kiléptek az anyaegyesületből, és csatlakoztak a Csepel Alapítványhoz, majd az év elején létrehozták a Csepel Kajak-Kenu Egyesületet (CSKKE). A sorozatos váltásnak – talán mondani sem kell - anyagi okai voltak, az anyaegyesület, a Csepel SC például csak Vereckeinek mind a mai napig több millió forinttal tartozik. A helyzet a CSKKE létrehozásával sem javult, pedig Ákos az év elején még úgy gondolta, ha a klub rendezni tudja sorait, akkor szerződéskötésre is sor kerülhet közöttük. A sportoló közel fél évet várt, a közelmúltban azonban kiderült, az egyesület nem tud hosszú távú szerződést, biztos hátteret kínálni Vereckeinek, akinek így két lehetősége maradt: vagy bizonytalan feltételekkel vág neki az újabb olimpiai ciklusnak, vagy pedig más klub után néz.

Így jött be a képbe a Honvéd Westel, amely több évre - egészen a 2004-es olimpiáig – szóló szerződést kínált a sztárkajakosnak. A sportoló – akit a MOL és Renault is támogat – így már nem csupán anyagi, hanem egyesületi szempontból is nyugodtan készülhet az elkövetkezendő időszak nemzetközi versenyeire. A felkészülésben egyébként nem jelent változást az új egyesület: Ákos továbbra is hazánk legsikeresebb kajakedzőjének, Sári Nándornak az irányítása alatt készül, és a helyszín, a Hollandi úti vízitelep is marad. Az átigazolással kapcsolatos papírmunka még eltart egy ideig, így Ákos a júliusi válogatóversenyen, az MKB Kupán valószínűleg még nem, de a néhány héttel későbbi milánói Európa-bajnokságon már minden bizonnyal a Honvéd versenyzőjeként fog rajthoz állni. Az ezer méteres kajaknégyes tagjaként már biztos résztvevője az Eb-nek, ahogy nagy esélye van az 500 méteres egyéni számra is, ebben ugyanis nem csupán idehaza, de külföldön sem akad igazán komoly ellenfele. Függőben van még az ötszáz méteres négyes sorsa, az első válogatón ugyanis kikapott az az egység, amelyben Vereckei is ült, ezért az MKB Kupán új felállásban szállnak vízre: Kökény Roland és Siebel Lajos helyett Veréb Krisztián és az újonc Kadler Viktor ülnek majd be Ákos és Horváth Gábor mellé.

Baranyi István