Vágólapra másolva!
A Bokszvilágszervezet (WBO) egykori kisharmatsúlyú és harmatsúlyú bunyósa, az amerikai Johnny Tapia remekül mutatkozott be új súlycsoportjában, a pehelysúlyban. Tapia a szombat éjjeli, Cesar Soto elleni összecsapáson a harmadik menetben kiütéssel győzött, és most már a brit Naseem Hamed skalpjára vadászik.

Tapia (mérlege 50-2-2, 27 KO), mindössze harminc másodperccel a harmadik menet megkezdése után testre mért ütéseivel megrendítette Sotót (53-10-3, 39 KO), végül egy bal jobb kombinációval a földre küldte ellenfelét. Tapiát korábban feldühített, hogy a második menetben Soto úgy küldte őt padlóra, hogy ráállva a lábára, megakadályozta a "menekülést".

"Egy jó ütéssel elkaptam", magyarázta elégedetten Tapia, akinek promótere, Don King már bejelentette, a következő ellenfélnek Prince Naseem Hamedet szeretnék. A 34 esztendős Tapia elmondása szerint, nemcsak a cím, de a pénz is vonzza, hiszen a mostani összecsapásért "mindössze" 700 ezer dollárt kapott, míg egy Hamed elleni találkozó már milliókat érne.

Pincési László

(SZTÁR Sport)