Vágólapra másolva!
Vasárnap a férfi tőrözők és a kardozók csapatversenyével befejeződött a Koblenzben zajló vívó Európa-bajnokság. A Nemcsik Zsolt, Ferjancsik Domonkos, Lengyel Balázs, Fodor Kende összeállítású kardcsapat bronzérmet szerzett, miután a 3. helyért rendezett mérkőzésen 45-44-re győzött Németország ellen. Tőrözőink a 12. helyen zárták a viadalt.

Kardozóink a 11 csapatos mezőnyben a negyeddöntőben léptek először pástra. A párharc jól indult számukra, három asszó után 15-6-ra vezettek. Ezt követően azonban már kevésbé voltak lendületesek és pontosak a támadásaik, így a fehéroroszok fokozatosan feljöttek, majd Ferjancsik második csörtéje során ki is egyenlítettek. Később a magyar kardozó adott tusokat, azaz ismét két-három találatnyi lett az előny, amely a végéig meg is maradt. A győzelem elsősorban az egyéniben bronzérmes Nemcsiknek köszönhető.

Az elődöntőben az olimpiai ezüstérmes francia csapat volt a mieink ellenfele. A párharc során egyedül Nemcsik Zsolt teljesítménye volt jó, Ferjancsik Domonkosnak (mínusz 4) és Fodor Kendének (mínusz 8) - ahogy a negyeddöntőben - ezúttal sem ment jól. A Fodor helyére becserélt Lengyel Balázs nem tudta felvenni a ritmust, egyetlen asszójában 5-0-ra kikapott, a csapat pedig 45-31-es vereséget szenvedett. A másik elődöntőben az olimpiai bajnok oroszok könnyedén győzték le a németeket.

A bronzéremért vívott párharc első felében egyértelműen a magyarok voltak jobbak, öt asszó után 25-15 volt az állás. Ekkor azonban először Ferjancsik, majd Lengyel vesztette el csörtéjét, s jelentősen csökkent a két csapat közötti különbség. Az utolsó párban az addig egyenletesen jól vívó Nemcsik bizonytalanul kezdett. A német Herm kiegyenlített, sőt 43-42-nél átvette a vezetést, 44-44-nél azonban Nemcsiknek sikerült megvágnia őt. Az olimpiai bajnok oroszok nyerték az Európa-bajnokság utolsó aranyérmét, miután a férfi kardozók csapatversenyének döntőjében legyőzték a franciákat.

a 3. helyért:
Magyarország - Németország 45-44

a döntőben:
Oroszország-Franciaország 45-32

A férfi tőrözők csapatversenyében a német válogatott végzett az élen, miután a döntőben magabiztosan legyőzte a belga együttest. A Marsi Márk, Juhász Bence, Berjozkin Anton, Juhász Attila összeállítású együttes a 12. helyen végzett.