Vágólapra másolva!
Tíz évvel makacs csuklósérülését követő visszavonulása után ismét teniszütőt ragad Jimmy Connors. A 48 éves amerikai sportoló ismét a profik táborában szeretne boldogulni, tervei szerint az amerikai World Team Tennis (WTT) Pro League versenysorozat (azaz az amerikai csapatbajnokság) keretében lépne ismét pályára.

"Tíz éve nem játszottam, ez egy komoly felkészülési időszaknak is nevezhető" - jegyezte meg viccesen Connors, aki hozzátette: "Vannak dolgok, amelyeket nem feledhetek. Szeretem a teniszt, és ennyivel tartozom a bajnokság főnökének, Billie Jean Kingnek is."

Mint ismert, Connors utolsó profi évében 39 esztendősen még a US Open elődöntőjében játszott. 1998-ban a Tennis Hall of Fame-be, azaz a Hírességek Csarnokába is beválasztották. Pályafutása során nyolc egyéni Grand Slam-győzelmet aratott, kétszer nyert Wimbledonban (1974, 1982) és ötször a US Openen (1974, 1976, 1978, 1982, 1983). Az egykori világklasszis jelenleg az Illinois állambeli Belleville-ben él családjával. Az 1974 óta megrendezésre kerülő csapatbajnokság hétfőn kezdődött meg, a döntőre augusztus 25-én, a New York-i USTA National Tennis Centerben kerül sor.

Pincési László

(SZTÁR Sport)