Társoldalunk:

Hód TC - Vasas-Pécs döntő a csb-n

Hódmezővásárhelyen még soha sem rendeztek profi tenisz csapatbajnoki döntőt. Az idén viszont a vásárhelyiek - erős csapatuk lévén - megpályázták a rendezés jogát, s nyertek. Vendégül láthatják két napon keresztül a magyar férfi teniszezők krémjét, Sávolt Attilától, Noszály Sándoron át Köves Gáborig, hiszen a csb-re a világ minden pontjáról hazajönnek a versenyzők.

Ráadásul a Hód TC a selejtezők alatt legyőzte az 1999. évi bajnok, Idom Team-et, s elsőként jutott a négy közé. Ott nem kis meglepetésre a tavalyi bajnok LRI Malév várta, mivel Sávolték csak másodikok lettek a csoportjukban.

Szombaton tizenegytől három pályán az Idom Team a Vasas-Pécs gárdájával, míg a másik három küzdőtéren a Hód TC az LRI Malévval csapott össze. A Vasas-Pécs hét és fél, míg a Hód TC több, mint nyolc óra alatt nyerte meg az elődöntőt, egyaránt öt-négyre.

A Vasas-Pécs csapata az egyesek után még három háromra állt az Idom ellen, ám miután a második párosban a Noszály, Hultai duó is elbukta a döntő szettet, a harmadik kettes sima győzelme már csak szépségtapasz volt.

A másik elődöntő, amely a nap igazi meglepetését hozta, az egyesek után 4-2-es hazai előnnyel zárult, viszont mind az egyes, mind a hárnas számú párost a pestiek nyerték, a Köves, Veress duó döntő szett-tel. Így 4-4 után a Hanescu, Nagy Viktor-Fonó, Böröczky meccs döntött a továbbjutásról. 2-6,6-4 után természetesen ez is "tie-brake"-et hozott, lévén 6-6-ig nem bírtak egymással a felek. A rövidített játékban már 5-2-re vezettek a vásárhelyiek, amikor megérkezett az eső, s Temesvári Ottó, a "malévosok" főnöke kiharcolta az esőszünetet. Háromnegyed órás szünet után viszont az előnyt megtartva 7-4-re nyertek Nagy Viktorék, s ezzel a sportág vásárhelyi történetében először, bejutottak a vasárnapi döntőbe.

Szombati eredmények:
Hód TC - LRI Malév 5-4
Hanescu-Sávolt 2-6, 4-6, Szathmáry-Fonó 0-6, 5-7, György-Böröczky 7-6, 6-1, Nagy V.-Veress 6-2, 6-1, Jancsó-Kiss Z. 6-2, 6-4, Kóczán-Gagán 6-7, 6-2, 6-1. György, Kiss Gy.-Sávolt, Kiss Z. 2-6, 3-6, Hanescu, Nagy V.-Fonó, Böröczky 2-6, 6-4, 7-6, Jancsó, Kóczán-Köves, Veress 6-2, 4-6, 1-6.

Vasas-Pécs - Idom Team 5-4
Snobl-Kisgyörgy 6-7, 6-4, 6-2, Jaross-Ott 1-6, 0-6, Noszály-Nagy Z. 4-6, 4-6, Tatár-Csomák 6-1, 6-2, Füle-Madarassy 4-6, 4-6, Petrovits-Czink 6-4 ,7-6,  Snobl, Jaross-Kisgyörgy, Madarassy 2-6, 6-3, 7-6,  Noszály, Hultai-Nagy, Ott 3-6, 7-6, 3-6, Füle, Petrovits-Csomák, Czink 7-6, 6-0.
 
Vasárnap délelőtt fél tízkor az Idom Team és az LRI Malév a harmadik helyért, délután kettőkor pedig Hód TC és a Vasas-Pécs a bajnoki címért játszik.

Barok István

Korábban:

Az LRI-Malév nyerte a női teniszezők csapatbajnokságát