Vágólapra másolva!
Közeleg a nyár vége, s egyre inkább körvonalazódik az őszi ökölvívóprogram. A promóterek és menedzserek ilyenkor ugyanis szeretik már előre látni, hogyan áll össze az utolsó negyedév műsora. Két találkozó időpontja fixálódott a királykategóriában: a Rahman-Lewis találkozó visszavágóját november 17-én rendezik Las Vegasban, október 13-án pedig az egykori világbajnok Tyson lép a kötelek közé a dán Nielsen ellen Koppenhágában.

Kezdjük az időben közelebb eső találkozóval: Mike Tyson és Brian Nielsen összecsapása tízmenetes lesz, a fizetős Showtime kábeltévétársaság közvetíti a küzdelmet. Noha már mintegy egy hónapja a köztudatban volt a találkozó időpontja, a Tyson-klán csak mostanában fogadta el a dán promóter, Mogens Palle ajánlatát. Az ok prózai: az egykori világbajnok ellen eddig ugyanis eljárás folyt Dél-Karolinában. Iron Mike legutóbb tavaly októberben lépett a kötelek közé, Andrew Golota ellen, aki a harmadik menet előtt befejezte a küzdelmet, amelyet később meg nem történtté nyilvánítottak. Tyson 48 találkozón győzött, 3 veresége van. Nielsen 62 győzelem mellett egy vereséget szenvedett, a találkozó győztese várhatóan kihívhatja a Rahman-Lewis meccs győztesét.

Megoszlanak a vélemények, hogy ki is lesz a novemberi visszavágó győztese. Az amerikai Rahman áprilisban nem kis meglepetésre Dél-Afrikában az ötödik menetben kiütötte a WBC és IBF szervezetek világbajnokát, a brit Lennox Lewist. Rahmann - akire öklei keménysége miatt akasztották rá a Rockman, azaz Kőember becenevet - úgy érzi, nem változtatta meg a világbajnoki öv, csupán az önbizalma nőtt. "Megvannnak a fegyvereim, hogy másodszor is legyőzzem Lewist, s szinte biztos vagyok benne, hogy bajnokként hagyom el a szorítót" - nyilatkozta a címvédő.

Thury Gábor

Korábban:

Lewis visszavághat Rahmannak

Tyson ellen megszüntették a nyomozást