Vágólapra másolva!
A súlyos motorbalesetet szenvedett osztrák olimpiai bajnok síző, Hermann Maier állapota kielégítő, mondják az orovosok. Az amputáció lehetőségét már korábban elvetették, sőt, most már olyan hírek terjednek, hogy Maier akár a sípályára is visszatérhet. Az orvosok szerint egy évet minimum pihennie kell.

Maier lábának amputálása szóba sem került, állítják az orvosok, akik szerint a síző visszatérhet, ám teljes felgyógyulása hosszadalmas lesz. A sportolót műtő sebész, Arthur Tost annyit közölt: egy évet biztosan ki kell hagynia. "Maier várhatóan újra síelhet majd és ez egyáltalán nem túlzás" - nyilatkozta Tost.

Maier még három hétig marad a salzburgi kórházban, közölte az intézmény szóvivője. A tervek szerint a rehabilitációs kezelésekre Obertauernben kerül sor, ahol napi háromszori fizioterápiás kezeléssel gyógyítják. Amint kezelőorvosa elmondta: "Maier nagyon motivált és együttműködő."

Az osztrák Der Standard értesülései alapján, Meiernek 100 millió schillinges (mintegy 7 millió dolláros) biztosítása volt, Ronaldóhoz hasonlóan a fogaitól kezdve a lábáig.

Pincési László

Korábban: