Vágólapra másolva!
A péntek esti hivatalos megnyitót követően szombaton 9.30-kor kezdődik az egri Bitskey Aladár uszodában a 19. uszonyosúszó Európa-bajnokság. A szeptember 5-ig tartó kontinensviadalon 20 ország 230 versenyzője vesz részt, köztük a 21 fős magyar válogatott, melyben a legnagyobb éremesélyes Savanya Norbert.

A 2000. december 2-i ünnepélyes átadási ceremóniát követően ez lesz az első alkalom, hogy világesemény otthonaként szolgál az uszoda. A résztvevők zöme csütörtökön érkezett meg Egerbe, de a magyar válogatott tagjai már hétfőtől a hevesi megyeszékhelyen készültek. A mieink soraiban természetesen ott szerepel a 9-szeres világbajnok, 800 és 1500 m-es uszonyosúszásban világcsúcstartó, 3-szoros Európa-bajnok, 67-szeres magyar bajnok Savanya Norbert is. A szegedi Muréna Úszó és Búvárklub tagja 800 és
1500 m-es uszonyos úszásban, valamint a 4x200-as uszonyosúszó váltó tagjaként ugrik vízbe.

"Rendben mennek a dolgok, nyugodtan tudtunk készülni, és a körülményekkel is elégedett vagyok. Nyerni jöttem Egerbe, de közel sem lesz könnyű dolgom, mert a két görög és a két orosz versenyző mellett a kaposvári Vinkler Péter is nagyon jónak számít. Véleményem szerint hatunk közül bárki végezhet az élen, az aznapi forma fog dönteni."- mondta Savanya.

Bódi Csaba