Társoldalunk:

Daehlie edzőként tér vissza

Szinte napra pontosan öt hónappal azután, hogy minden idők legsikeresebb sífutója, a norvég Björn Daehlie bejelentette visszavonulását, újabb szenzációs hírrel állt elő. A nyolcszoros olimpiai bajnok ugyanis honfitársa, a szintén olimpiai bajnok Thomas Aalsgaard munkáját segíti a jövőben.

Minden idők legjobb sífutója ed-
zőként tér vissza
Björn Daehlie egyelőre csak a Salt Lake Cityben sorra kerülő, jövő évi téli olimpián próbál edzőként segíteni barátján. A nyolcszoros olimpiai-, és 9-szeres világbajnok Daehlie a nála mindössze 5 évvel fiatalabb, 29 esztendős Aalsgaardot készíti fel. A norvég sztár először tavaly nyáron jelentette be visszavonulását, miután egy súlyos hátműtét miatt kihagyta az 1999-2000-es versenyszezont. 2000 nyarán azonban újabb operációt hajtottak végre rajta, és novemberben még rajthoz állt.

Idén március 29-én aztán végleg felhagyott a versenyzéssel. A norvégok világklasszisa nyolc arany- és négy ezüstérmet szerzett az olimpiákon, kilencszeres világbajnok és összesen negyvennyolc Világkupa-futamon győzedelmeskedett.

Pincési László