Vágólapra másolva!
A férfiaknál a legjobb nyolc, a nőknél a legjobb négy közé jutott Jevgenyij Kafelnyikov, illetve Martina HIngis az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az orosz Jevgenyij Kafelnyikov három játszmás mérkőzésen győzött a francia Arnaud Clément ellen a nyolcaddöntőben. A találkozót magabiztosan kezdte Kafelnyikov, ám mikor a legnagyobb fölényben teniszezett, a harmadik szettben 3-0-nál eső miatt félbe kellett szakítani a találkozót. Másfél órás szüntet követően sem változott sokat a játék képe, bár Clement javult kissé. Végül a francia adogatását elvéve hozta a meccset Kafelnyikov. Az orosz klasszis a legjobb nyolc között a Kuerten (brazil, 1.) - Costa (spanyol) mérkőzés továbbjutójával találkozik.

Az ausztrál Lleyton Hewitt a német Tommy Haasszal csatázott - amíg el nem eredt az eső. A kényszerszünet mindenesetre Hewittnak jött jobban.

A nőknél a világelső Martina Hingis 42 perc alatt győzött a cseh Daja Bedanova ellen. A világranglista éllovasa nem adott esélyt a már így is pályafutása legjobb felnőtt Grand Slam-eredményét elérő 18 éves csehnek. Hingis végig nagy fölényben teniszezett, nem követte el azokat a hibákat, melyeket Bedanova legutóbbi ellenfele, az amerikai Szeles Mónika. Az egyoldalú mérkőzést jól tükrözi, hogy a tinédzser összesen nyolc labdamenetet nyert meg saját adogatójátékai közben. A svájci klasszis a legjobb négy között a Davenport (amerikai, 3.) - S. Williams (amerikai, 10.) párharc továbbjutójával mérkőzik.

Babos Zsuzsanna az 1. fordulóban búcsúzott a juniorok egyéni tornájától.

US Open, férfi egyes, nyolcaddöntő:
Kafelnyikov (orosz, 7.) - Clément (francia, 12.) 6:3, 6:4, 6:3
Hewitt (ausztrál, 4.) - Haas (német, 16.) 3:6, 2:2 - félbeszakadt

női egyes, negyeddöntő:
Hingis (svájci, 1.) - Bedanova (cseh) 6:2, 6:0

junior lányok, egyes, 1. forduló:
Schaul (luxemburgi, 6.) - Babos Zsuzsanna 4:6, 6:3, 7:5

Egyesben Németh Virág tagja a második kör mezőnyének, s párosban is versenyben van még a Babos, Németh kettős.

Korábban: