Vágólapra másolva!
Marat Szafin simán gyalogolt az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, miután háromjátszmás meccsen verte argentin ellenfelét. A negyedik helyen kiemelt ausztrál Lleyton Hewitt befejezte (és hozta) az eső miatt félbeszakított derbiját Haasszal.

A nyolcaddöntő kedden Haas 6:3, 2:2-es vezetésénél az eső miatt szakadt félbe. A folytatásban a német teniszező rendkívül sokat rontott: 58 ki nem kényszerített hibát követett el. Hewitt az alapvonalon pontosan játszott, s ha ritkán a hálóhoz került, magabiztosan értékesítette a helyzeteit. Hewitt ellenfele a negyeddöntőben az amerikai Andy Roddick (18.) lesz.

A címvédő orosz Marat Szafin 1 óra 47 perc alatt simán győzte le az argentin Mariano Zabaletát és a férfiak között elsőként jutott be az elődöntőbe. Szafin ellenfele az Andre Agassi - Pete Sampras párharc győztese lesz, ezt a találkozót csütörtökön, magyar idő szerint 14 órakor játsszák.

Könnyen nyert a címvédő a nőknél is: az amerikai Venus Williams a belga Kim Clijsterst leckéztette meg. A negyedik helyen kiemelt V. Williams a Jennifer Capriati (amerikai, 2.) - Amelie Mauresmo (francia, 8.) párharc győztesével mérkőzik.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság eredményei:
férfi egyes, negyeddöntő:
Szafin (orosz, 3.) - Zabaleta (argentin) 6:4, 6:4, 6:2

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Hewitt (ausztrál, 4.) - Haas (német, 16.) 3:6, 7:6 (7-2), 6:4, 6:2

női egyes, negyeddöntők:
V. Williams (amerikai, 4.) - Clijsters (belga, 5.) 6:3, 6:1

Korábban: