Vágólapra másolva!
Szeptember 15-én a WBC és az IBF ökölvívó-szervezet középsúlyú bajnoka, Bernard Hopkins a WBA királya, Felix Trinidad ellen lép a kötelek közé.

"Túl sok vagyok Trinidadnek" - nyilatkozta egy interjújában Hopkins. A két szervezet világbajnoki övének birtokosa biztos benne, hogy ő győz jövő szombaton, mert erőnlétileg jobban képzett, jobb harcos, s nem utolsósorban jobb ember. Hopkins a döntő fontosságúnak titulált Trinidad elleni meccs tükrében sem hajlandó korábbi pályafutásának fontos mérkőzéseit alulértékelni, "ugyanaz a színpad, és én megyek tovább az utamon" - jelentette ki.

Ellenfeléről a következőket mondta: "Trinidad legnagyobb ereje nem a képességeiben, hanem a szívében rejlik. K. O.-val szeretnék ellene nyerni, de lehet, hogy csak technikai K. O.-val fogok. Meggyőződésem, hogy a bíró megvédi majd. Egyelőre nem beszélek Tito gyengéiről, majd szeptember 15-én megtudják. De egyet mondhatok: nem csak a fejét fogom ütni. Ismerem Ali mondását: öld a testet, s a fej le fog esni. Joe Frazier is híres volt erről. Tito különben is tart tőlem: ha egymásra nézünk, félelmet látok a szemében."