Társoldalunk:

Thorpe második élete

A hotelben felejtett kamera mentette meg Ian Thorpe életét. Az ausztrálok világklasszis olimpiai- és világbajnok úszója éppen a World Trade Centerbe tartott, amikor észrevette, hogy videokameráját a szállodában felejtette. Visszament érte, ezért nem tartózkodott az épületben, amikor a tragédia bekövetkezett.

Az úszózseni feledékenységének
köszönheti életét
Thorpe, aki Sydneyben három aranyérmet (400 m gyors, 4x100 és 4x200 m-es gyorsváltó), illetve két ezüstöt (200m gyors, 4x100 m vegyes) szerzett, és nyolcszoros világbajnoknak mondhatja magát (ő volt az első, aki egy vb-n hat elsőséget gyűjtött) kedden reggel éppen a World Trade Centerbe tartott, amikor a tragédia bekövetkezett.

"15 percnyire lehetett a helyszíntől" - mondta Frank Turner, Thorpe menedzsere, hozzátéve, ha a sportoló nem fordul vissza a videokamerájáért, akkor éppen a helyszínen lett volna a tragédia idején. "Tökéletesen látta a repülőgépet, amely becsapódott a toronyba. Sokkolta az eset. Az úszókhoz hasonlóan Ian is korán kelő típus, ezért döntött úgy, hogy készít néhány felvételt a híres épületről."

Thorpe, és másik menedzserének, a jelenleg Ausztráliában tartózkodó David Flaskasnak felesége, Michelle azonnal jelentkezett véradásra. Amint Flaskas elmondta, a telefonvonalak túlterheltsége miatt azóta nem sikerült beszélnie az úszóval. Thorpe egyébként egy divatbemutatón vett volna részt, ahol Giorgio Armani ruháit viselte volna. A tragédia miatt természetesen a bemutató is elmaradt.

Pincési László

Korábban: