Vágólapra másolva!
A hotelben felejtett kamera mentette meg Ian Thorpe életét. Az ausztrálok világklasszis olimpiai- és világbajnok úszója éppen a World Trade Centerbe tartott, amikor észrevette, hogy videokameráját a szállodában felejtette. Visszament érte, ezért nem tartózkodott az épületben, amikor a tragédia bekövetkezett.

Az úszózseni feledékenységének
köszönheti életét

"15 percnyire lehetett a helyszíntől" - mondta Frank Turner, Thorpe menedzsere, hozzátéve, ha a sportoló nem fordul vissza a videokamerájáért, akkor éppen a helyszínen lett volna a tragédia idején. "Tökéletesen látta a repülőgépet, amely becsapódott a toronyba. Sokkolta az eset. Az úszókhoz hasonlóan Ian is korán kelő típus, ezért döntött úgy, hogy készít néhány felvételt a híres épületről."

Thorpe, és másik menedzserének, a jelenleg Ausztráliában tartózkodó David Flaskasnak felesége, Michelle azonnal jelentkezett véradásra. Amint Flaskas elmondta, a telefonvonalak túlterheltsége miatt azóta nem sikerült beszélnie az úszóval. Thorpe egyébként egy divatbemutatón vett volna részt, ahol Giorgio Armani ruháit viselte volna. A tragédia miatt természetesen a bemutató is elmaradt.